HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Folyamatban az Országos Kardiológiai Intézet főépületének felújítása

2014.05.25. 16:01 eurOP

Épület_GOKI.JPGJavában folyik a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főépületének energiaracionalizálása, melyhez az Új Széchenyi Terv keretében közel 570 millió forint uniós támogatást nyertek el. A projekt készültsége a különböző munkanemekben 75-80%-os.

Dr. Ofner Péter az Intézet főigazgató főorvosa elmondta: a Budapest IX. kerület Haller utca 29. szám alatt található, 1977-ben átadott főépület a GOKI legrégebbi része. A 37 éves épület rossz energiahatékonysága nagymértékű többlet energiafelhasználást és számottevő többletköltséget jelent az Intézet számára, ezért szükségessé vált energetikai racionalizálása.

A felújítás keretében az ablakcserék, a világító testek és légszelepek cseréje, valamint a tűzcsappantyúk beépítése az alagsortól a VI. emeletig az érintett szinteken elkészült. A homlokzati hőszigetelés felragasztása az alagsortól a VI. emeletig kész van, a hálózás felragasztása az elkészült felület mintegy 60%-án megtörtént.

Az új légtechnikai rendszer kiépítése eldobozolással a IV-VI. emeletig, a függőleges felszálló ágak kiépítése épületen belül a X. emeletig szintén készen van. A fűtés nemrég történt leállításával a VI. emeleti termosztatikus radiátor szelepek cseréje megtörtént. Az alagsorban, a szerelőszinten, a IX. és X. emeleten a meglévő rendszerbe a közvetítőközeges hővisszanyerők zömének, mintegy 80%-ának beépítése, valamint az automatika cseréje is kész.

A X. emeleti új légkezelő gépek beemelése, beépítése és az új légtechnikai rendszer külső ágak tetőn történő kiépítése szintén megtörtént. A IX. és X. emeleti tetőszigetelés felújítása részben – mintegy 75%-ban – kész, a hátralévő rész a szinti belső felújításokkal egy időben lesz befejezve. Az ideiglenes villámvédelmi rendszer kiépítése és a függőfolyosó rétegeinek elbontása is szerkezetig megtörtént. A III-VI. emeletig a belső terű teakonyhák légtechnikai rendszere kiépült, a VII. emeleti kiépítés és a légkezelőkre történő rákötés, a szinti belső felújításokkal egy időben lesz befejezve. Végül a homlokzati hőszigetelés színezésének- és az állványzat bontásának várható befejezése pedig július vége.

A fejlesztés eredményeként az épület szabályozható fűtésével és hűtésével az Intézet jelentősen csökkenteni tudja majd fenntartási költségeit. Az Új Széchenyi Terv „Épületenergetikai fejlesztések” című pályázati kiírásán 100 %-os támogatást elnyert projekt 2013. december 5-én indult és várhatóan 2014. október 1-én zárul.

Szólj hozzá!

Címkék: GOKI Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet energiaracionalizálás épületenergetikai fejlesztések

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr876207804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása