HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Technológiai modernizáció a Tervező és Építő Zrt. szigetvári telephelyén

2023.10.03. 19:19 eurOP

tervezo_es_epito_zrt_logo.pngA fejlesztési beruházáshoz a Tervező és Építő Zrt. a Széchenyi Terv Plusz program GINOP Plusz pályázati felhívásán 209,19 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el.

A cég a 298,85 millió forint összköltségű projektje során földmunka gépparkjának megújítása mellett energiahatékonysági szempontból kedvező hatásfokú napkollektoros rendszert épített ki.

A Tervező és Építő Zrt. jogelődje a Tervező és Építő Kft. 2010-ben alakult 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozásként. A magánszemély tulajdonosi kör tevékenysége a cég alapítása előtti 20 évben is építőipari kivitelezés volt. A vállalkozás ma is ezen a területen tevékenykedik, de a hosszú évek során szerzett kivitelezési tapasztalatoknak köszönhetően a Zrt. széleskörű szolgáltatásokat nyújt az építőipar területén.

A meglévő és folyamatosan növekvő útépítési megrendelésekben való magasabb fokú részvétel magasabb gépesítettséget, hatékonyabb munkavégzést igényel. Ezen feltételeknek csak a használt, lassan elöregedő géppark folyamatos frissítésével, fiatalításával, modernizálásával lehet megfelelni, így a vállalkozás 6 db új, korszerű aszfalt bedolgozó és földmunkagépet vásárolt.

A projekt keretében beszerzett új gépek a következők: 1 db Dynapac SD2500C lánctalpas aszfaltterítő, 1 db Kobelco SK260NLC-10E és 1 db Kobelco SK210LC-11 lánctalpas kotrógép, 1 db Dynapac CC3300 és 1 db Dynapac CC2300 úthenger, valamint 1 db JAB JB 81 bontókalapács.

Az új gépek beszerzésével a vállalkozás gépparkjának átlagéletkora 20-ról 15 évre csökkent. Az új eszközök a meglévő gépparkhoz képest alacsonyabb szerviz és javítási költségeket jelentenek, a kieső állásidő csökkenése révén pedig a cég eredményessége is javul. A gépek mellett a szigetvári telephelyen energiahatékonysági szempontból kedvező hatásfokú napkollektoros rendszert építettek ki, emellett üzleti tervezési tanácsadási szolgáltatás igénybe vétele mellett 1 fő alkalmazottra a Microsoft 365 felhő alapú Táv- és csoportmunka támogatási megoldás került bevezetésre.

A fejlesztési projekt eredményeként a magasabb üzembiztonságot, magasabb színvonalú munkavégzést lehetővé tevő modern technológiák beszerzésével és a digitalizált üzleti folyamatok kialakításával javul az erőforrás-hatékonyság, ez pedig magasabb termelékenységi szinthez vezet.

A GINOP_PLUSZ-1.2.1-21 számú, „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című pályázati felhíváson 209 197 604 forint európai uniós támogatást elnyert, 298 853 721 forint összköltségvetésű fejlesztés 2021. október 26-án indult és 2023. szeptember 30-án zárult.

Szólj hozzá!

Címkék: napkollektor energiahatékonyság géppark gépbeszerzés eszközbeszerzés Szigetvár technológiai korszerűsítés energiahatékonysági beruházás Tervező és Építő Zrt

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr9618227239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása