HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Borászati üzemét fejleszti a WEINHAUS

2018.09.18. 11:14 eurOP

weinhaus_logo.jpgA Széchenyi 2020 program „Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása kombinált hiteltermékkel” című konstrukciója keretében 271,04 millió forint vissza nem térítendő hazai és uniós támogatást és 278,57 millió forint visszatérítendő kölcsöntámogatást nyert el a Weinhaus Kft.

A vállalkozás 752,9 millió forint összköltségű projektje során bócsai üzemének infrastrukturális és energetikai fejlesztése történik eszközbeszerzés mellett.

A projekt során megvalósuló fejlesztések a teljes borászati technológiát érintik, és beépülnek a meglévő elemek közé, úgy, hogy korszerűsítik azokat, és növelik az üzem feldolgozó kapacitását. A fejlesztési projekt eredményeképpen bekövetkező kapacitásbővülés lehetővé teszi majd az előregyártást, további megrendelések teljesítését és a gördülékenyebb kiszolgálást. A fejlesztések három részre bonthatóak: infrastrukturális bővítésre, energetikai fejlesztésre és eszközbeszerzésre.

Az infrastrukturális bővítés keretében egy bortároló csarnok és egy bortároló raktárcsarnok épül. A hőszigetelt, 700 m2-es bortároló csarnok alkalmas lesz arra, hogy áthidalja az évszakok közötti hőmérséklet különbséget, és benne 20db 1000 hl-es és 16db 1500 hl-es tartályt helyezzenek el. Az 1000 m2-es hőszigetelt raktárcsarnokban a palackozott termékek tárolása és komissiózása történik majd.

Az energetikai fejlesztés során napelem rendszer kiépítésére kerül sor. A 180,4 kWp teljesítményű napelem-telepet a meglévő épületek tetején helyezik el és invertereken keresztül kapcsolódik a villamos hálózatra. A rendszer teljesen automatikus szabályozású lesz, és alkalmazkodik az üzem pillanatnyi fogyasztásához.

A projekt során megvalósuló eszközbeszerzések keretében a borászati vállalkozás 5 db szőlőszállító konténert, egy pneumatikus szőlőprést, egy szűrőberendezést és az ehhez kapcsolódó kiszolgáló tartályokat is üzembe helyez.

A GINOP-1.2.6-8.3.4-16 számú pályázati kiíráson 271,04 millió forint vissza nem térítendő és 278,57 millió forint visszatérítendő támogatást elnyert, 752,9 millió forint összköltségvetésű fejlesztés 2018. március 1-jén indult és várhatóan 2020. március 1-jén zárul.

Szólj hozzá!

Címkék: borászat csarnok élelmiszeripar eszközbeszerzés kapacitásbővítés raktárcsarnok Bócsa energetikai fejlesztés GINOP Széchenyi 2020 Széchenyi 2020 fejlesztések borászati üzem bortároló csarnok infrastrukturális fejlesztés WEINHAUS Kft

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr614247041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása