HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Új raktárcsarnokokat épített Szécsényben az S.B. Trans & Spedition Kft.

2023.09.13. 11:30 eurOP

s_b_trans_spedition_kft_logo.jpg
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” (technikai felhívás) című kiírásán 239,20 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az S.B. Trans & Spedition Kft. A cég 342,75 millió forint összköltségű projektje során 2 db új csarnok épült a telephelyükön, mely plusz tároló kapacitást biztosít a cég számára.

Az S.B. Trans & Spedition Kft. gyakorlatban végzett tevékenységeinek folyamata a gabona felvásárlása, minőségi osztályba sorolása, raktározása és továbbértékesítése. A vállalat őstermelőktől, családi gazdálkodóktól, szövetkezetektől és mezőgazdasági egyéni vállalkozóktól vásárol fel árut továbbértékesítés céljából. Mára a cégnek egész Magyarország területéről van partnere, illetve nemzetközi viszonylatban is megjelentek. Gabonakereskedelmük során saját tehergépjárműveik szállítják a megvásárolt, illetve eladott árut. Felvásárlást követően a gabona minőségi ellenőrzését, és raktározását saját telephelyeiken, Romhányban és Szécsényben végzik.

Jelen projekt keretében eszközbeszerzést és új csarnokok építését valósították meg. Szécsényi telephelyükön megtalálható volt egy fémvázas gyártó és üzemcsarnok, melynek alapterülete 5000 m2. A meglévő raktár mellé épült 2 db új cca. 1140 m2 (27,72 m*41,10 m) bruttó alapterületű tároló csarnok személybejáróval és tolókapuval ellátva.

A romhányi és örkényi telephelyhez hasonlóan ennek a telepnek a hatékony működtetéséhez is három darab új rakodógépre volt szüksége a cégnek. A termény össze- illetve feltúrására, valamint kitároláskor elengedhetetlen a rakodógépek használata. 2 db Caterpillar TH357D teleszkópos rakodógép és 1 db Caterpillar 938M gumikerekes homlokrakodó került beszerzésre. A szécsényi fióktelep működéséhez indokolttá vált új munkaerő felvétele is, 1 fő mérlegkezelő és 1 fő gépkezelő személyében. A 3 db új Infracont Sgrain gabona elemző és a 2 db új Vili 11 laboratóriumi napraforgó hántoló segítségével végzik az áruk minőségbeli kategorizálását.

A fejlesztésnek köszönhetően a raktárcsarnok megépítésével és a tevékenységek elvégzéséhez alkalmas modern, hatékony eszközök beszerzésével a cég hatékonyságát, kapacitását és árbevételét is növelni tudja.

A GINOP-1.2.16-22 számú pályázati kiíráson 239 199 733 forint európai uniós támogatást elnyert, 342 754 503 forint összköltségvetésű fejlesztés 2021. szeptember 1-én indult és 2023. augusztus 31-én zárult. 

Szólj hozzá!

Címkék: gabona csarnok eszközbeszerzés telephelyfejlesztés raktárcsarnok Szécsény S.B. Trans & Spedition Kft

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr9618213051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása