HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Új, innovatív szerelőcsarnokot épített a Komlódi Trans Kft.

2023.08.18. 13:38 eurOP

komlodi_trans_kft_logo.jpg
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” (technikai felhívás) című kiírásán 121,13 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a békéscsabai Komlódi Trans Kft. A cég 173,04 millió forint összköltségű projektje során rakodódaruk beszerzése mellett innovatív szerviztechnológiát képviselő gépekkel felszerelt szerelőműhelyt épített.

A Komlódi Trans Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. 2013-ban kezdte meg önálló működését, Békéscsabán. A vállalkozás fő profilja a raklapos építőanyagok szállítása mind nyerges, mind pedig darus szerelvényekkel. Ezt a tevékenységi kört kiegészítve kezdték meg 2020-ban a túlméretes, speciális szállítmányozást.

A projekt keretében a Komlódi Trans Kft. a pályázati felhívásban szereplő két projektelemet: eszközbeszerzést és új épület létesítését valósította meg. Az épület cca 500nm alapterületű, és a délkelet-magyarországi régió legmodernebb darus gépjármű szerelő műhelye lett a piacon elérhető legmodernebb technológiával felszerelve. Az új, a mai kor legmodernebb igényeinek megfelelő személy/tehergépjármű szerelőműhellyel kapacitásuk és hatékonyságuk növelése volt a cél. Az infrastruktúra fejlesztését a környezetvédelmi szempontok figyelembevételével, az elérhető legjobb technika alkalmazásával végezték, energiatakarékos megoldások bevezetésére törekedtek.

A vállalkozás új csarnokának/műhelyének létesítése egy új értékesítési pont, ahol a meglévő ügyfélkör igényeit ki tudják elégíteni, továbbá az új szerelőműhellyel újabb ügyfeleket tudnak generálni, ami árbevételt és eredményt fog növelni. A fejlesztés célja a kistérségben elért piaci pozíciójuk megtartása és erősítése, eredményességük és árbevételük növelése, ezáltal a munkahelyek megtartása és a foglalkoztatottság növelése volt.

A projekt keretében beszerzett 5 db új HIAB X-HiDuo 118BS-3 típusú rádiótávvezérlésű hidraulikus rakodódarut is a projekt megvalósítási helyszínén (5600 Békéscsaba, Ipari út 5/3. 6144/26 hrsz) helyezték üzembe. Ezek az eszközök a vállalkozás fa- és építőanyag nagykereskedelmi tevékenységéhez szorosan kapcsolódnak. A cég felismerte az önrakodós teherautók nyújtotta lehetőségeket, és a daruzási, valamint az építőanyag értékesítés növekedésével a piaci igények szerint bővítették tovább vállalkozásukat. Így az áru rendeltetési helyére való megérkezése után sem kell külön lepakolásról gondoskodni, ezáltal komplex megoldást nyújtva ügyfeleiknek. A beszerzett eszközök a piacon elérhető legmodernebb technológiával felszereltek, és hosszútávon biztosítani tudják a vállalkozás versenyképességét.

A GINOP-1.2.16-22 számú pályázati kiíráson 121 125 613 forint európai uniós támogatást elnyert, 173 036 590 forint összköltségvetésű fejlesztés 2021. november 16-án indult és 2023. július 31-én zárult.

 

Szólj hozzá!

Címkék: csarnok eszközbeszerzés telephelyfejlesztés Békéscsaba GINOP Széchenyi 2020 Széchenyi 2020 fejlesztések Komlódi Trans Kft GINOP-1.2.16-22

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr9818196195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása