HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Eszközparkját és irodáját fejlesztette a Fonte Viva Kft.

2015.10.07. 15:42 eurOP

Fonte Verde_1.JPGA „Telephelyfejlesztés a területi kohézióért” című pályázati konstrukció keretében 59,89 millió forint uniós támogatást nyert el a Fonte Viva Kft. A cég Somogyváron a közel 100 millió forint összköltségű projektje során irodaépületét és eszközparkját fejlesztette.

A Fonte Viva Kft. 2002-ben alakult vállalkozás, melynek fő tevékenysége ásványvíz gyártása és palackozása.

A két főbb tevékenységből álló projekt egyik fő eleme az ásványvíz termelési folyamathoz kapcsolódó technológiai fejlesztés, a beruházás másik fő pillére pedig az irodai és kapcsolódó helyiségek felújítása, fejlesztése volt.

Az ásványvíz termelési technológiai fejlesztés keretében egy komplett automatizált vastalanító berendezés beszerzése mellett a meglévő levegőszállító rendszer kapacitás növelését eredményező kompresszor telepítésére került sor, amely egy önálló, a korábbinál kétszer nagyobb teljesítményű berendezés a gépi kapacitások kihasználására, a direktvíz közvetlen felhasználásának, így több késztermék előállításának céljából.

A megnövekedett termelési igény kielégítésére megfelelő hatékonyságú és műszaki állapotú kompresszorokra van szükség. A műszaki felmérés során kiderült, hogy a megnövekedett igény kielégítésére olyan mértékű felújításra szorulna a korábbi kompresszor, mely teljes mértékben gazdaságtalan és sem hosszútávon, sem rövidtávon nem garantálja a megfelelő működést. Ezért elkerülhetetlenné vált az igények kielégítése érdekében egy új, hatékony csavar kompresszor beszerzése a technológiai PET palack fújás ellátására, mely a többi egységgel együtt képes a megnövekedett gyártási mennyiségek biztosítására.

A projekt keretében megvalósított fejlesztés továbbá kiterjedt a meglévő iroda épület külső, illetve az eddig kihasználatlan emeleti rész belső felújítására, melynek eredményeként közvetlenül nőtt az irodai és kapcsolódó helyiségek területe. A fejlesztés eredményeként továbbá a Fonte Viva Kft. a munkahelyek számának megtartása mellett 4 új munkahelyet is teremt.

Az 59 891 827 forintos támogatást elnyert, 99 819 711 forint összköltségvetésű fejlesztés 2014. november 10-én indult és 2015. szeptember 14-én zárult.

Szólj hozzá!

Címkék: iroda ásványvíz eszközbeszerzés telephelyfejlesztés Somogyvár Fonte Viva Kft ásványvíz gyártás Telephelyfejlesztés a területi kohézióért

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr77947330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása