HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Új kötöde csarnok épül Mosonmagyaróváron

2015.06.08. 15:28 eurOP

kotode_csarnok_epitese.jpg

A „Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért” című konstrukció keretében 59,84 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a Harsányi Termelő, Befektető és Ingatlanfejlesztő Kft. A vállalkozás a közel 120 millió forint összköltségű projektje során új tevékenység beindításához szükséges körkötő üzem felépítése mellett munkahelyeket teremt.

A Harsányi Kft. eddig a gazdaság általános konjunkturális viszonyainak az átlagnál kevésbé kitett, így alacsony kockázatú iparágban, az energetika területén tevékenykedett. A Társaság pénzügyi, vagyoni helyzete stabil, a tulajdonos az eredmények nagy részének visszaforgatásával a jövőbeni fejlesztéseket készíti elő.

A vállalkozás számára lehetőség adódik új tevékenység beindítására, belépésre a körkötött kelmék piacára. A cég méreteiből fakadóan gyorsan és rugalmasan tud reagálni a változó vevői igényekre, munkaerő költsége jelentősen alacsonyabb, mint a nyugat európai, földrajzi helyzete sokkal kedvezőbb, mint a legtöbb közép - kelet európai országban, vagy Magyarország más régióiban működő cégnek. A társaság továbbá kiépült kapcsolatrendszerrel rendelkezik mind a fonálgyártók, mind pedig a fehérneműgyártók felé.

Az új tevékenység beindításához szükséges a pályázat tárgyát képező fejlesztés, ami egy körkötő üzem felépítését tartalmazza. Az épület egy korszerű 950m2-es üzem lesz, amely alapvetően termelő funkciót foglal magában 600m2-es csarnokkal, 200 m2-es műhellyel, fűtési rendszere részben megújuló energiát hasznosító technológiára épül majd.

Az NYDOP-1.3.1/DE-13 „Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért” elnevezésű pályázati kiíráson 59 847 947 forintos támogatást elnyert, 119 695 894 millió forint összköltségvetésű fejlesztés 2014. december 22-én indult és várhatóan 2015. szeptember 30-án zárul.

Szólj hozzá!

Címkék: csarnok üzem telephelyfejlesztés kötöde Mosonmagyaróvár NYDOP Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért kötőipar Harsányi Kft

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr337526732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása