HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Korszerű, biztonságos út- és hídkorlátokat fejlesztettek

2014.02.22. 21:24 eurOP

DAK logo_2.JPGA DAK Acélszerkezeti Kft 139 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.

A közel 330 millió forint összköltségvetésű beruházásból a cég út- és hídkorlátokat fejlesztett.

A projekt célja olyan új, korszerű útkorlát típusok kifejlesztése volt, melyek megfelelnek a hazai és nemzetközi útügyi, műszaki előírásoknak és szabványoknak. Az útkorlátok különböző visszatartási fokozattal rendelkeznek (H1, N2) és telepítésük, üzemeltetésük a külföldi versenytársakénál kedvezőbb. Ilyen termék eddig Magyarországon nem létezett, ezeket 100%-ban importból szerezték be.

Az újonnan kifejlesztett termékek a jelenlegi rendszerrel kompatibilisek, ahhoz rugalmasan illeszthetők, a versenytársak termékeinél egyszerűbbek. Az új útkorlát típusok megfelelőségének igazolása töréstesztekkel történt. A minősített korlátok gyártásához kapacitásfejlesztő beruházások is kapcsolódtak: CNC vezérlésű lángvágó gép, maróberendezés, emelő berendezések, alakító görgősorok, daraboló szerszámok, hegesztőgépek és csavarkompresszor került beszerzésre és beüzemelésre.

A fejlesztésnek köszönhetően a DAK Acélszerkezeti Kft. korszerűsíteni, bővíteni tudta útkorlát rendszerét. Az új típusok teljesítő képessége megegyezik a legkorszerűbb nyugat európai gyártók termékeivel, előállításuk azonban a beruházásnak köszönhetően gazdaságosabban történhet.

Szólj hozzá!

Címkék: hídkorlát DAK Acélszerkezeti Kft Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása útkorlát rendszer CNC vezérlésű lángvágó gép

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr255827479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása