HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Eszközparkját fejlesztette a rugógyártó cég

2013.09.18. 21:10 eurOP

Rufém logo.JPGA bodrogolaszi RUFÉM Kft 16,6 millió forint összegű támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében.

A 41,6 millió forint összköltségvetésű projekt során a vállalkozás új gépeket és ellenőrző kamerarendszert szerzett be.

A „RUFÉM” Kft. több mint 20 éves tapasztalattal rendelkező rugógyártó vállalkozás. A cég termelési profilja magas minőségi követelményű húzó, nyomó és torziós rugók gyártása az autóipar, a finommechanika, a kéziszerszámgyártás, valamint az elektronikai ipar részére. A vállalkozás gyártókapacitása: kb. 40 millió db rugó/év.

A rugók 0,15-12 mm átmérőjű huzalból, 3-160 mm átmérőig, 5-1500 mm hosszúságig és 5 g-tól 20 kg-ig készülnek. Ezt a széles termékpalettát csak több gép tudja lefedni, amit első sorban az átmérő határoz meg. Eddig arra törekedett a cég, hogy a palettán belüli rugók legyártásához legalább egy-egy gép álljon rendelkezésére. Az igények azonban nem egyenletesen oszlanak el a termékpalettán. Megvizsgálva a gépek leterhelhetőségét, megállapították, hogy a torziós rugók területén az 1-4 mm-es, és a nyomórugóknál a 3-6 mm-es átmérőjű tartományban nagyon szűk kapacitással rendelkeznek a megrendelésekhez képest. Most olyan gépeket szereztek be (1 db RFM-30T Torziós rugógyártó gép és 1 db CSC-50H nyomó rugógyártó gép), amelyek részben átfedésben vannak másik két gép mérettartományával.

Az utóbbi évtizedben jelentősen nőtt a rugókkal szemben támasztott minőségi igény. A rugó egy sorozattermék, aminek az ellenőrzését gyártás közben szúrópróbaszerűen végzi a társaság. A megvizsgált darabok minőségéből lehet következtetni a sokasági megfelelőségre. Ezért előfordulhatott, hogy voltak a tűrésből kilépett darabok is az átadott mennyiségben. Kézi szerelés esetén ezeket a „hibás” darabokat kidobják. Ma már több helyen működnek automata szerelőgépek, ahol jelentős fennakadást okoz egy-egy ilyen darabnak a szerelése. A „RUFÉM” Kft. vevői azt kérik, hogy az ilyen termékeket minden-darabos ellenőrzésnek vesse alá. Ilyen nagyszámú tételnél (10.000 -100.000 db-ig) a kézi ellenőrzés nem oldható meg. A gyártás ideje 1-5 mp, az ellenőrzés 20-30 mp. Ezért vált szükségessé egy TAB 2 kamerás ellenőrző rendszer beszerelése, hogy a gyártás pillanatában megtörténjen az ellenőrzés és a válogatás is.

A fejlesztés eredményeként megvalósult a projekt célja: a termelés biztonsága, a minőség és a hatékonyság javítása az árbevétel növekedése, valamint a munkahelyek megtartása mellett 8 új munkahely létrehozásával.

Szólj hozzá!

Címkék: RUFÉM Kft Bodrogolaszi rugógyártás ellenőrző kamerarendszer húzórugó korszerű rugógyártó gépek

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr415522926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása