HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Faipari üzembővítés Kimlén

2013.02.26. 12:54 eurOP

üzem.jpgA 77 millió forintot meghaladó összköltségvetésű beruházás során a BAÁN Bt telephelye szociális épületrésszel bővült és megnövelték a termelőteret is. Az Új Széchenyi Terv „Telephelyfejlesztés” elnevezésű pályázati kiírásán a cég 38,6 millió forint támogatást nyert el a projektre.

A Társaságot 1999-ben két magánszemély alapította, tulajdonosi struktúrája azóta is változatlan. A kezdeti négyfős alkalmazotti létszám évente folyamatosan nőtt, és 2011-re elérte a 15 főt. A Társaság faipari tevékenységet folytat, döntően egyedi megrendelésekre gyárt egyedi méretű ipari fa csomagolóanyagot, dobozokat, fakonténereket.

Ez a tevékenység illeszkedik a Nyugat-dunántúli Operatív Programban rögzített kiemelt iparágak közül a természeti és környezeti erőforrásokra épülő iparágakhoz, a faipar iparághoz. A tevékenység folyamatos bővülését jelzi a vállalkozás árbevételének növekedése, a kezdeti éves 10 millió forintos nagyságrendről mára eléri a 250 millió forintot.

A bővülés nyomán a cég számára fizikailag egyre szűkösebb lett a korábbi telephelye, emiatt szükségessé vált a tetőtér termelési tevékenységre történő átalakítása, valamint egy megfelelő színvonalú szociális blokk kialakítása mintegy 58 milliót Ft értékben. A projekt keretében gépbeszerezés is történt: gyalu- és aprítógépet, valamint kazánt vásárolt a Társaság mintegy 19 millió Ft értékben.

A Baán Bt. piaci helyzete indokolta a további bővítést, ami szervesen illeszkedik az évek során saját erőforrásokból kialakított telephely fejlesztésébe. A térség termelőüzemeinek lassan újrainduló növekedése megfelelő megrendelői bázist jelent, vagyis a keresleti oldalon növekedés prognosztizálható.

A projekt eredményeként a korábbiakban fokozatosan fejlesztett telephely egy modern szociális és termelő funkciójú résszel, az alkalmazotti létszám pedig két fővel bővült.

Az Új Széchenyi Terv NYDOP 1.3.1/D-11 „Telephelyfejlesztés” című pályázati kiíráson 38 665 470 forintos támogatást nyert, 77 330 940 forint összköltségvetésű beruházás 2012. január 17-én kezdődött és 2013. január 31-én zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Szólj hozzá!

Címkék: telephelyfejlesztés Kimle Baán Bt

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr645106345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása