HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Újabb fejlesztések a Samsonite szekszárdi gyárában

2013.01.16. 17:02 eurOP

Samsonite_logo.jpgKözel 102 millió forintot nyert a Samsonite-Hungária Kft az Új Széchenyi Terv pályázatán. A több mint 462 millió forintos projekt során a termelőkapacitás fejlesztése mellett foglalkoztatásbővítésre és épületkorszerűsítésre is sor kerül.

A Samsonite cégcsoport folytatja a még 2009-ben megkezdett több mint három milliárd forint összegű beruházási programját Magyarországon, a szekszárdi telephelyen. A Társaság – a Samsonite csoportban betöltött szerepe miatt – stratégiailag kettős kihívással szembesül. Egyrészt a világpiaci, másrészt a Samsonite csoporton belüli versenyt is állnia kell.

A Samsonite Hungária Kft. válasza ezen kihívásokra az, hogy a termelési volumen folyamatos bővítésével kiaknázza a méretgazdaságosságban rejlő előnyöket, így a működés költséghatékonyságát folyamatosan javítja, valamint termelési folyamatait oly módon szervezi, hogy az előállított termékek minőségben a legjobban megfeleljenek a piaci keresletnek. Jelen fejlesztés nagymértékben hozzájárul a stratégia megvalósításához, hiszen hozzájárul a termelési volumen növeléséhez és ezzel a hatékonyabb folyamatszervezési módszerek alkalmazásához.

CURV bőröndök.JPG

A Társaság fejlődésének szintén előfeltétele, hogy olyan megtérülési mutatókat produkáljon az egyes fejlesztési projektekben, amelyek a cégcsoporton belüli versenyelőnyt jelentenek, ezzel a termelés és vele a foglalkoztatás a magyarországi cégnél tud bővülni. Jelen pályázati projekt ebben tudja hatékonyan segíteni a Társaságot, hiszen mind a beruházások, mind az emberi erőforrások költségeiből egy részt finanszírozhat.

A korábbi fejlesztéseknek köszönhetően mind a cég ingatlanai, mind termelési gép kapacitása, mind az alkalmazott technológia korszerű, alkalmas magas minőségű termékek előállítására. A termelési kapacitások bővülésével és a termelés felfutásával pedig a 2007-ben bekövetkezett jelentős leépítés előtti szint fölé nőhet a Társaság létszáma is, amely a beruházás megvalósulásával tovább fog bővülni 18 fővel. A foglalkoztatás-bővítéssel és épületkorszerűsítéssel járó, termelő kapacitást fejlesztő 462,65 millió forint összköltségű projekt várhatóan 2013. november 15-én zárul.

Szólj hozzá!

Címkék: technológiafejlesztés telephelyfejlesztés

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr985022145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása