HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

A Fonte Viva Európa felé nyit

2012.11.28. 09:13 eurOP

Fonte Verde logo_1.JPGA Fonte Verde ásványvizet gyártó Fonte Viva Kft 71 millió forint támogatással valósította meg 143 millió forintot meghaladó palackozó üzemének fejlesztését a 33 leghátrányosabb helyzetű kistérség egyikében, Somogyvár községben.

Az ásványvízpiacon lévő erős versenyhelyzet ösztönözte arra a vállalkozást, hogy a termelés és a logisztika hatékonyabbá tételével válaszoljon a piac kihívásaira. Ennek érdekében 2011-ben, a gazdasági válság ellenére is további fejlesztések történtek: közel 144 millió forintos beruházással új szociális blokk és logisztikai központ épült és a termelés technológiai racionalizálásával, gépbeszerzésekkel is tovább erősítette piaci szerepét a Fonte Viva.

fv.JPG

A projekt megvalósításában nagy segítséget nyújtott a hátrányos helyzetű kistérségekre kiírt pályázaton elnyert európai uniós támogatás. A fejlesztés eredményeként munkahelyeket teremtett a vállalkozás, javítva ezzel Somogyvár és a kistérség foglalkoztatási helyzetét, melynek foglalkoztatottsági mutatószáma az országos átlag alatt van.

A sikerhez már adott a kiváló minőségű, a modern étkezési trendnek megfelelő természetesen enyhén lúgos (7,4 pH) kémhatású, kiegyensúlyozott ásványianyag-tartalmú Fonte Verde ásványvíz, mely méltán népszerű a fogyasztók körében. A cég európai színvonalú üzemében palackozott Fonte Verde ásványvíz így Európa más országaiban is népszerűsítheti a híres magyar ásványvizet.

Az ásványvíz palackozóüzem fejlesztése 2010. július 20-án vette kezdetét és 2012. június 30-án fejeződött be. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Szólj hozzá!

Címkék: élelmiszeripar logisztika telephelyfejlesztés

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr944931145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása