HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Hi-tech orvosi eszközgyár készül Egerben

2012.08.30. 10:04 eurOP

Egy üresen álló csarnokot alakít korszerű üzemmé a piacvezető orvosi eszközgyártó cég Egerben.

A Sanatmetal a 109 millió Ft összköltségvetésű projekthez közel 55 millió Ft támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretéből. A 100%-ban magyar tulajdonú, orvosi eszközöket gyártó és forgalmazó Sanatmetal Kft az ország piacvezető traumatológiai és ortopédiai eszközgyártója. A fejlesztés célja az ortopédiai eszközgyártás bővítése és fizikai különválasztása a traumatológiai gyártástól: elkülönített termelési területen, külön berendezésekkel, szakosodott operátorokkal és termelést támogató folyamatokkal.

A projekt során egy korábban üresen és leromlott állapotban álló csarnokot alakítanak át beléptető és tűzvédelmi rendszerrel ellátott, korszerű gyártási területté, ahol a forgácsoló- és felületkezelő gépek mellett a szükséges kiszolgáló helyiségek (szociális blokk, irodák, raktár, irattár) is helyet kapnak.

A beruházás lehetővé teszi az ortopédiai implantátumok kontrollált környezetben történő előállítását, továbbá a gyártási és minőségirányítási dokumentumok – e szakterületen a visszakövethetőség érdekében szigorúan szabályozott - megőrzését is. A fejlesztés eredményeként a következő három évben 6 fő munkavállaló (szak-és betanított munkások, mérnökök) felvételét tervezi a vállalkozás.

A gyártást végző berendezések különválasztásával és a termelés átfutási idejének csökkenésével jelentősen növelni tudja majd a cég az ortopédiai termékek versenyképességét. Ezzel a kórházak is jól járnak, hiszen hazai árszinten juthatnak majd világszínvonalú termékekhez, így csökkentve a kiadásaikat.

Az ortopédiai termékek piacán elérhető lehetőségek jobb kihasználása hosszútávon nem csupán a vállalkozás számára jelenthet majd nagyobb árbevételt és előrelépési lehetőséget, de a régióban lévő beszállítói számára is, akiknek a Sanatmetal fejlődése kiemelkedő lehetőséget jelent a növekedésben.


Szólj hozzá!

Címkék: telephelyfejlesztés új széchenyi terv orvosi eszközök

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr824741157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása