HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Győrben épít új üzemcsarnokot a Henkel Kft.

2012.03.26. 16:05 eurOP

Henkel Kft..jpgA Henkel Kémiai és Elektrokémiai Felületkezelő Kft. az Új Széchenyi Terv keretében 100 millió forint támogatást nyert. A beruházás során a cég a Győri Ipari Parkban új telephelyet épít és azt új gépekkel szereli fel.

Az alsó-ausztriai családi cégek leányvállalataként két évtizede létrehozott társaság feladja győrzámolyi telephelyét, 400 négyzetméteres üzemcsarnokából háromszor ekkorába költözik a tavaly vásárolt, 7.500 négyzetméteres telken.

A hárommillió eurós befektetés felét az üzemépítésre, másik felét a gépek beszerzésére fordítják. Előbbire nyerték a 100 millió forintos támogatást az Új Széchenyi Terv Telephelyfejlesztés elnevezésű pályázatán. Míg egy 60 milliós gépbeszerzés harmadának támogatására benyújtott anyaguk elbírálásra vár.

A felületkezeléssel foglalkozó társaság egyaránt beszállítója építő-, gyógyszer- és autóipari termékek gyártóinak, ez utóbbi ágazat regionális térnyerése tette szükségessé a fejlesztést.

A bővítéssel - valamint azzal, hogy az anyacég külföldi telephelyein már alkalmazott technológiákat honosítanak meg győri üzemükben - húsz fölé emelhetik a most 11 fős dolgozói létszámot. A győri üzem felszerelése hónapokon belül megkezdődhet, a munkát pedig az év második felében helyezhetik át oda.

A társaság tavalyi árbevétele 160 millió forint volt; ezt a bővítést követő néhány éven belül 1-2 millió euróra tervezik növelni.

A telephelyfejlesztés 2011. szeptember 9-én indult és várhatóan 2013. március 31-én fejeződik be.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Szólj hozzá!

Címkék: telephelyfejlesztés Győr Henkel Kft Győri Ipari Park

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr705408855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása