HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Újabb turisztikai központok a Hősök terén

2008.12.20. 17:23 eurOP

Budapesten az elkövetkezendő évek legnagyobb új építésű kulturális beruházásaként építik meg a Szépművészeti Múzeum térszint alatti épületrészét. A 3,7 milliárd forintos beruházás nem csupán a múzeum bővítését célozza, hanem a főváros egy fontos, új ’turisztikai központjaként’ épül majd a Világörökség részét képező Hősök terén.

4,7 milliárdból pedig felújítják a városligeti műjégpályát, amely télen új, nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas korcsolyapályával, nyáron pedig ismét csónakázási lehetőséggel és többek között vízi színpaddal várja majd a látogatókat. Felújítják a műjégpálya épületét, ehhez új szárnyat építenek, továbbá felújítják a jégpályát és itt is kialakítanak egy újabb ’turisztikai központot’.

Örömmel olvasom és hallom, hogy milyen beruházásokat, fejlesztéseket terveznek a fővárosban és az egész országban. Ugyanakkor szomorúan látom a hivatalos statisztikákat: Budapestet (és Magyarországot) évről évre kevesebb külföldi látogatja meg és egyre kevesebb időt töltenek nálunk.

Vajon tényleg megérdemeljük az új Hősök terét? /javítok: új, (vessző) Hősök terét - új hősök ugyanis nincsenek..) Vajon tényleg meg tudjuk mutatni a várost, úgy ahogy kellene, ha még az is problémát okoz, hogy (ezt nem hiszem el)
honnan induljanak a városnéző buszok?
..


2020-ban Olimpiát szeretnénk rendezni! Aha. Jó lenne tisztában lenni, hogy mire is vagyunk képesek! Ehhez össze kellene hangolni a projekteket, ne versenyezzen a Hősök terén pl. 2 turisztikai központ, különösen akkor, ha ugyanaz a kettő, és semmi újat nem tud felmutatni.

Fejlesszünk, újítsunk fel, legyenek interaktív, újszerű turisztikai központjaink, csak olyannak van értelme, amilyen még nincs itthon, Magyarországon. És egy nagyon fontos dolgot ne veszítsünk szem elől: nincs szomorúbb látvány egy üres turisztikai központnál! (na, jó: 2 üres központ talán még szomorúbb…)

3 komment

Címkék: turizmus hősök műjégpálya hellókarácsony tere

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr57833776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kom-mentalista 2008.12.20. 18:02:38

Nagyon jó, hogy ilyen fejlesztések vannak, az viszont elég gáz, hogy egyre csökken az érdeklődés. Mondjuk nem csodálkozom rajta, hiszen én se mennék szívesen egy olyan országba, ahol átverik a turistákat. Nem beszélve arról, amit a BKV művel a külföldiekkel...Szégyen!

Szappan 2008.12.20. 20:32:53

Próbáljunk meg optimisták lenni és képzeljük el, hogy minden beruházás a terv szerint fog elkészülni (Hősök tere, 4-es metró, új kongresszusi központ, olimpia, stb)
és akkor újra büszkék lehetünk kicsiny kis országunkra!
De azért nagyon-nagyon-nagyon kemény lesz!
süti beállítások módosítása