HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Az Európai Kereskedelem (fekete) Napja

2008.11.05. 13:36 Palyazzz

Az Európa Parlament kereskedelmi lobby szervezete (EuroCommerce) által életre hívott Európai Kereskedelem Napja eseménysorozatot minden év november ötödikén rendezik meg az EU tagállamaiban, így hazánkban is.


A rendezvénynek az (lenne) a fő üzenete, hogy a kereskedelmet, mint a legnagyobb GDP-, ÁFA- és adótermelőt, valamint a legnagyobb munkaerőpiacot jelentő szektort fókuszba állítsa a média segítségével.


Itthon ennek eléréséhez az éven „remek alkalmat" teremt, hogy idén sikerült öt éve először negatív exportnövekedési indexet „elérnie" hazánknak, 2008. augusztusban a külkereskedelmi forgalom volumene exportban 7, importban 8 százalékkal volt kevesebb, mint egy évvel korábban, ami az elemzők szerint is jól jelzi, az európai recessziós hullám magyarországi hatásait a jövőre nézve.

Úgyhogy, boldog Európai Kereskedelem Napját!

4 komment

Címkék: európa válság kereskedelem recesszió

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr58751303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dealer 2008.11.05. 14:18:04

Hát tényleg nincs sok okunk az ünneplésre, sajnos!

maninblack 2008.11.05. 14:25:18

dealer: ja, nálunk nincs ünnepi hangulat ma, ez igaz. És Európában is egy ez másféle fekete nap, mint Amerikában, az USA-ban, ahol a mai nap épp a "Fekete" napja :)

kisboltos 2008.11.05. 16:24:02

Amikor életre keltették ezt a kezdeményezést (Magyarországon ez a 4.), még szó sem volt recesszióról. Abban a gazdasági környezetben is szükségesnek érezték a figyelemfelhívást a "brüsszeli okostojások". A pillanatnyi helyzet pedig megköveteli, hogy minden követ megmozgassanak az ügy érdekében.

topgun 2008.11.05. 16:52:57

A fenti adat is azt igazolja, hogy a magyar gazdaságot nagy mértékben érinti a pénzügyi válsággal kiváltott európai recesziós hullám

Európának ma mégsem ünnep ez a mai
süti beállítások módosítása