HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Megújult az L.HF Fémmegmunkáló Kft. ipari csarnoka

2015.06.25. 10:53 eurOP

l_hf_femmegmunkalo_kft.jpgA „Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért” című konstrukció keretében 49,81 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a siroki vállalkozás. A 71 millió forint összköltségű projekt során a cég a korszerű termelési feltételeinek hosszú távú megteremtése és hatékonyságának javítása érdekében, két szintes ipari csarnokot alakított ki megújuló energiával történő ellátással.

Az L.HF Fémmegmunkáló Kft. alumínium és réz alkatrészek hidegfolyatására specializálódott vállalkozás. A hidegfolyatást kiegészítve a cég foglalkozik különböző anyagminőségű alumínium, réz, acél, savállóacél, viton, teflon alkatrészek mélyhúzásával és stancolásával is. Megrendelés állományuk és gépparkjuk folyamatos fejlesztéseként a korábbi gyártó csarnokukat kinőtték, a korábbi üzemi épületben már nem volt biztosítható az egymásra épülő munkafolyamatok futószalag rendszerű egymásra épülése, a félkész termékek üzemen belüli gazdaságos mozgatása.

A vállalkozás tulajdonában lévő, eddig raktárként használt 2 szintes ipari épület átalakításával lehetőség nyílt az üzemeken belüli alapanyag és félkész termékek szállítási útvonalak optimalizálására, termelékenységük növelésére, gazdaságosabbá tételére.

A projekt keretében a vállalkozás tulajdonában lévő telephelyükhöz csatolt 20 évig nem használt 2 szintes ipari épület tevékenységüknek megfelelő átalakítását végezték el oly módon, hogy az maximálisan kielégíti a cég igényeit. Az átalakított épületben az építészeti és gépészeti átalakításokat követően a hidegfolyató csarnok, lemezalakító csarnok, lakatos üzem, szerszám üzem és szerelde, valamint, az ezekhez kapcsolódó minőségellenőrzési funkciók ellátására alkalmas iroda és mérőhelyiség került elhelyezésre. Az üzem működéséhez szükséges kazánházat és elektromos kapcsoló helyiséget is korszerűsítették. Az új válaszfalak, belső nyílások, az új épület gépészeti és elektromos rendszer a technológiai igényeik szerint készült. Ezzel egyidejűleg az épületet a korszerű hőtechnikai követelményeknek megfelelő B kategóriás minősítésűvé fejlesztették.

Az L.HF Fémmegmunkáló Kft. felismerte, és elkötelezett követőjévé vált a megújuló energiaforrások hasznosításának, ezért napelemek beépítésével energiaigényük egy részét is fedezni tudják mostantól.

Az új üzem további lehetőséget teremt az eszközpark bővítésére is, és hosszú távon biztosítja a cég további fejlődését.

A „Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért” című konstrukció keretében 49 815 578 forintos támogatást elnyert, 71 165 112 forint összköltségvetésű projekt 2014. április 28-án indult és 2015. június 30-án zárul.

Szólj hozzá!

Címkék: csarnok alumínium telephelyfejlesztés ipartelepítés fémmegmunkáló Sirok ÉMOP hidegfolyatás ipari csarnok LHF Fémmegmunkáló Kft réz alkatrészek Liszkó völgy

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr367571880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása