HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Telephelyfejlesztés Somogyváron

2012.04.06. 14:39 eurOP

A Fonte Viva Kft. 124 millió forintot meghaladó összköltségvetésű komplex telephely fejlesztési projektjéhez közel 75 millió forint támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv pályázatán.

A Fonte Viva Kft. 2002-ben alakult vállalkozás, melynek fő tevékenysége ásványvíz (Fonte Verde termékek) gyártása és palackozása.

Jelen projekt célja, a cég Somogyvár Vasút utca 1. szám alatti telephelyének komplex fejlesztése, mely egyaránt kiterjed a vállalkozás által folytatott ásványvíz kitermelés fokozására, az előállítás hatékonyságának közvetlen növelésére, valamint az infrastrukturális feltételek javítására.

Az előállítás hatékonyságának növelése érdekében a cég több fejlesztést kíván megvalósítani, melynek egyik eleme a puffer tároló tartály kiépítése annak érdekében, hogy folyamatos vízellátást biztosítson a feldolgozás számára. Két folyamat közötti sebesség szinkronizálását hivatott biztosítani a szalag puffer pálya rendszer, mely növeli az egységnyi idő alatt előállított késztermékek számát.

A hatékonyság további növelése érdekében a raktárak és az üzemi egységek közt lengőajtó, szalagfüggöny és sorompó kerül majd kialakításra, valamint beszerzésre kerül egyéb a gyártási technológiához kapcsolódó eszköz.

A tervezett fejlesztés zavartalan működtetése, azaz a villamos energia zavartalan ellátása érdekében a projekt keretében transzformátor állomás is kialakításra kerül. A normális munkavégzés, valamint az üzleti partnerek megfelelő fogadásának biztosítása érdekében a projekt keretében a meglévő szociális blokk iroda épületté történő átalakítására, valamint új fogadó és tárgyaló kialakítására is sor kerül.

Az Új Széchenyi Terv DDOP 1.1.1/D-11 „Telephelyfejlesztés” elnevezésű pályázati kiírásán elnyert 74 793 631 Ft vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló, közel 125 millió Ft összköltségű komplex projekt célja az éves átlagos statisztikai létszám bővítése, valamint a vállalkozás éves késztermék számának növelése révén a piaci igények maximális kielégítése.

A telephelyfejlesztés 2011. október 3-án kezdődött és várhatóan 2013. szeptember 30-án fejeződik be.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
 

Szólj hozzá!

Címkék: somogyvár telephelyfejlesztés fonte verde fonte viva

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr904367911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása