HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Eszközparkját fejleszti a REKARD

2018.03.12. 10:43 eurOP

szechenyi_2020_1.jpgA Széchenyi 2020 program „Mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című felhívása keretében 193,37 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Rekard Hajtómű- és Gépgyártó Kft. A vállalkozás a 429,71 millió forint összköltségű projektje során termelési kapacitását bővíti az ehhez szükséges eszközök beszerzésével és üzembe helyezésével.

A Rekard Hajtómű- és Gépgyártó Kft. az elmúlt egy évtized üzleti éves működése során számos gazdasági tevékenységgel bővült, így tevékenységi körének része a csapágy, erőátviteli elem gyártása, mely az Irinyi Tervben kiemelt fejlesztendő ágazatok közé tartozik. Jelen projekt során fejlesztendő tevékenységük szintén a csapágy, erőátviteli elem gyártása, mely fejlesztés alapját a projekt során beszerzésre kerülő VMP-32A-APC nagy pontosságú 2 palettás függőleges megmunkáló és SPHINX-5X/100 nagy pontosságú 5 tengelyes megmunkáló központ képezi.

A társaság a fejlesztéssel a piaci konkurensek közül mind a hazai, mind a régiós környezetben olyan összetett gépparkkal fog rendelkezni, amivel szinte egyedülálló lesz a versenytársak között, ami hozzájárul a piaci pozíció jelentős erősödéséhez hazai és nemzetközi viszonylatban. Ugyanakkor a fejlesztés révén a cég az új típusú termelési filozófia, az Ipar 4.0 útján is egy újabb lépést tehet meg. Jelenlegi vállalatirányítási rendszerük első modulját a gyártási modul bevezetése jelentette. A 2015-ben elindított új termelésirányítási szoftver bevezetését az indokolta, hogy megfogalmazódott azon igényük, hogy az információ a gyártási folyamat optimalizálását jelentse és az erőforrások igényéről, kapacitásról adatot biztosítson a termelést vezérlők számára. Az információs technológia üzembe állítása a mezőgazdasági ipari igényeket ellátók számára ma még újdonság, a beszerzésre kerülő gépek hálózatba történő üzemeltetése egy újabb mérföldkövet jelenthetnek a vállalkozás működésében.

Az új eszközök beszerzése a technológiai folyamatban mintegy 30%-os termelékenységnövekedést jelent és nagyban hozzájárul a társaság által gyártott termékek minőségének javulásához, a termelőkapacitás növekedéséhez és ezek által nem csak versenyelőnyhöz juttatják a céget, de piaci részesedésük is növekedhet termelésbe való bevonásuk által.

A GINOP-1.2.1-16 számú pályázati kiíráson 193 368 688 forintos támogatást elnyert, 429 708 196 forint összköltségvetésű fejlesztés 2018. március 31-én indul és várhatóan 2019. december 31-én zárul.

Szólj hozzá!

Címkék: eszközbeszerzés gépgyártás kapacitásbővítés Győr GINOP Mikro kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése hajtóműgyártás REKARD Hajtómű- és Gépgyártó Kft

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr5313733046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása