HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Új üzemcsarnokkal bővült a sárospataki csokoládégyár

2014.04.03. 20:28 eurOP

Új üzemcsarnok.jpgA Sárospatak-Hungária Kft. 144 millió forintot meghaladó támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében, mely segítségével a közel 361 millió forint összköltségű projektje során új csokoládégyártó gépsort is üzembe állított.

A Sárospatak-Hungária Édesipari Kft. 2003-ban alakult és 2004-ben zöldmezős beruházás keretében létesített édesipari üzemet, a Zemplén Csokoládégyárat Sárospatakon a 37-es főút mellett.

A cég a sárospataki kistérségben meghatározó élelmiszeripari vállalkozás. Ez mind az ellátott termékek minőségében, mind a mennyiségében egyaránt tetten érhető. A termelés növekedését, ezzel párhuzamosan a munkahelyek megtartását, a személyi jellegű kifizetések növekedését csak akkor tudják tartani, ha a meglévő beszállítói szerződéseiket újabbakkal egészítik ki, ugyanakkor új exportpiacokat is keresnek.

A csokoládégyárnak a nagy áruházláncok ugyan fontos partnerei, de az árakat éppen ezért a gyártási költségek közelében kell meghatározniuk. Ezért kiemelten fontos, hogy mindig új és új árucikkekkel jelenjenek meg a kínálati piacon. Ezt a célt szolgálta a jelen fejlesztés is, amely két részből állt.

Egyrészt a meglévő raktárcsarnokot új gyártó üzemrésszel bővítették az élelmiszeripari sztenderdeknek megfelelő könnyű szerkezetes üzemcsarnokkal, mely megfelel a benne elhelyezett új gépsor hely és szakmai igényeinek is.

Másrészt az édesipari vállalkozás 1 db újonnan gyártott FP-CSOKI-SYS 800 típusú automata csokoládégyártó gépsort szerzett be.

Az Új Széchenyi Terv „Komplex vállalati technológia-fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” elnevezésű pályázati kiírásán 144 341 548 forint uniós támogatást elnyert, 360 853 870 forint összköltségű fejlesztés 2013. április 19-én vette kezdetét és 2013. november 28-án fejeződött be.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Szólj hozzá!

Címkék: csokoládégyár Sárospatak Sárospatak-Hungária Kft Zemplén Csokoládégyár üzemcsarnokbővítés

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr905902084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása