HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Vízelvezető csatornahálózat épült Pap községben

2013.12.14. 17:25 eurOP

csatorna befogadó.jpgAz Új Széchenyi Terv „Belterületi bel- és csapadékvíz-védelmi fejlesztések” című pályázatán elnyert támogatás segítségével kiépült a település életében régóta várt vízelvezető csatornahálózat.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Pap községben az utóbbi években mind gyakoribbá vált rendkívüli záporok komoly károkat okoztak a Kossuth utcában.

Ezen a szakaszon földárkok találhatóak, kapubejárók nincsenek, így az árkok nem funkcionáltak, a befogadóig nem jutott el a csapadékvíz, azaz a vízelvezetés nem volt biztosított.

Mindezek következtében egyrészt a sok csapadék az utakat alámosta, azok több helyen beszakadtak. A Kossuth utcában található lakóházak is veszélyben voltak a teljes szakaszon, egy-egy nagyobb esőzéskor a házak pincéi víz alá kerültek, az ott található ingóságok a tulajdonosok számára nagyrészt elvesztek, illetve károsodott a házak szerkezete is, továbbá a tulajdonosok házaikat nehezen, vagy egyáltalán nem tudták megközelíteni. Korábban szivattyúzással próbált javítani a helyzeten az Önkormányzat, azonban még ennek ellenére is többször hetekig állt a víz az udvarokon, kertekben, veszélyeztetve az értékeket.

A további káresemények megelőzése céljából a község önkormányzata a projekt keretében a meglévő belterületi vízelvezető árokrendszer belterületi szakaszának rendezését, ehhez kapcsolódóan a Kossuth úton keletkező vizek befogadóba történő elvezetését valósította meg.

A projekt számszerűen meghatározható eredményei egyrészt a kialakított vízelvezető csatornahálózat 1730 méteres hossza, másrészt a károkozástól mentesített családok és lakosok 112 fős száma. A fejlesztésnek köszönhetően javult a községi életminőség, jobban érvényesül a tiszta, egészséges települési környezethez való jog, az önkormányzat javította a települési vonzerőt, valamint a község népességmegtartó erejét, továbbá növekedhet a település lakosságszáma is betelepülő családokkal.

Az Új Széchenyi Terv ÉAOP-5.1.2/D2-11 „Belterületi bel- és csapadékvíz-védelmi fejlesztések” című pályázati kiírásán 56.731.410 forint uniós támogatást elnyert, 63.034.901 forint összköltségvetésű projekt 2013. július 9-én kezdődött és 2013. október 30-án fejeződött be.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Szólj hozzá!

Címkék: csatornahálózat ÉAOP belterületi vízrendezés Pap vízelvezető árokrendszer ÉAOP-5.1.2/D2-11

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr525692697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása