HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Üzembővítés a FIPKERSZ Kft-nél

2013.05.23. 12:14 eurOP

Fipkersz logo.gif

A fehérgyarmati cég 2012 júniusában 51 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán. A 145,79 millió forint összköltségű beruházás keretében a társaság üzemépületének bővítését, valamint egy lézervágógép beszerzését valósította meg.

A 100 %-ban magántulajdonban álló cég 1989-ben alakult a Nyíregyházi MEZŐGÉP Vállalat 3. számú egységéből. A FIPKERSZ 1993-ig belföldi piacra gyártott különféle mezőgazdasági gépeket, illetve Szovjetunióba ún. „Tajga” típusú lakókocsikat. 1994-től aszfaltvágó kisgépeket, 1995-től személygépkocsikhoz ún. elektromos kábelkötegeket, 1996-tól fém hőkandallókat gyártott angol és német piacra. 2010-től csak a fém hőkandalló gyártással foglalkozik a vállalkozás, létszáma 150 fő, éves árbevétele 1,4 milliárd forint. A gazdasági és pénzügyi válság a Kft. életére pozitívan hatott. A megrendelések évről-évre emelkednek, az éves darabszám jelenleg 15.000 db.

Hogy eleget tudjon tenni a cég a vevői igényeknek, szükségessé vált, hogy fejlessze és bővítse termelő berendezéseit, mellyel piaci pozícióját is erősíteni és javítani tudja. Az Új Széchenyi Terv „Komplex vállalati technológia fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című pályázati kiíráson nyert 51 027 832 forint vissza nem térítendő támogatás segítségével került sor a 145 793 806 forint összköltségű beruházás keretében az acéllemezek-megmunkálását és a legmodernebb technológiát képviselő lézervágógép beszerzésére, illetve az üzemépület bővítésére.

Szólj hozzá!

Címkék: eszközbeszerzés Fehérgyarmat üzembővítés Fipkersz Kft

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr545314358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása