HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Új gépek a Fóliaházban

2012.08.07. 17:44 eurOP

Hírös Fóliaház logo.JPGA Hírös Fóliaház Kft közel hatmillió Ft vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretéből 14,9 millió Ft összköltségvetésű beruházásához, amit az eszközpark fejlesztésére fordított.

A Hírös Fóliaház Kereskedelmi Szolgáltató Kft. 2008-ban indult kecskeméti székhellyel. Az év végére sikerült kiemelkedő pozíciót szerezni a magyarországi meleg hajtatásos növényházgyártás és az ezzel kapcsolatos alkatrész kereskedelem piacán. A siker a hatékony működésnek és a kiváló szakmai hozzáértésnek, a több évre visszanyúló szakmai tapasztalatnak köszönhető, amivel segítséget tud nyújtani mind a fóliaház-építésnél, mind a rekonstrukciós munkáknál.

A vállalkozás erősíteni kívánja a saját gyártást olyan gépek és szerszámok használatával, amikkel egyre speciálisabb feladatokat is el tudnak végezni, így növelve versenyképességüket a nemzetközi konkurenciával szemben. A komplexebb szolgáltatások elérése érdekében szükségessé vált a technológiai fejlesztés.

A projekt keretében a következő gépek és eszközök kerültek beszerzésre: logisztikai és anyagmozgatási feladatok végzésére 1db villás emelőtargonca, növényház vázszerkezeti elemek gyártására 2db hajlító gép, növényház alkatrészek gyártására 8db présszerszám, növényház alkatrészek darabolására 1db fűrészgép, valamint a kertészeti szövet és mezőgazdasági fólia átcsévéléséhez 1db csévélőgép.

Az Új Széchenyi Terv GOP 2.1.1-11/A „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológia fejlesztése” elnevezésű pályázati kiírásán elnyert 5 982 292 Ft vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló, közel 15 millió Ft összköltségű projekt 2011. július 14-én kezdődött és 2012. január 18-án zárult.

Az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósult projekt eredményeként a vállalkozás kereskedelmi árrést megspórolva magasabb jövedelmet tud elérni óvatosan becsült növekedési adatok mellett. 

A saját gyártási kapacitást és annak növekedését egyelőre a munkaidő optimalizálásával, esetleg nyújtott műszakokkal, később a tervek szerint létszámbővítéssel kívánják megoldani.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr944700448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása