HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Az egyház energiaellátása megújuló forrásokkal

2012.06.14. 18:09 eurOP

logo_1.jpgA Jézus Isteni Szívéről Nevezett Karmelita Nővérek Kongregációja 98,6 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében a 116 millió forint összköltségvetésű projektjéhez.

A projekt célja a földgázfelhasználás mennyiségének csökkentése, továbbá, hogy a felújításra kerülő épület a megújuló energiára épülő rendszernek köszönhetően kisebb mértékben terhelje a környezetet, így megóvja az ott lakók és az ellátottak, valamint az oktatottak egészségét.

A jövő nemzedékeinek környezettudatos szemléletmódra való nevelését a helyben működtetett eljárás részleteinek megismertetésével könnyebb megvalósítani, ennél fogva továbbgyűrűző hatást érhet el a jövő generációinak tudatos szemléletformálásával.

A projektgazda elképzelése szerint az általa folytatott tevékenység célcsoportjai a jövőben természetesnek veszik, hogy ilyen, illetve ehhez hasonló megoldással igyekezzenek energiaszükségletüket kielégíteni, így lehetségessé válik fenntartható és környezetbarát energetikai megoldások alkalmazása.

Az Új Széchenyi Terv KMOP 3.3.3-11 „Megújuló energiafelhasználás növelése” című pályázati kiírásán 98 639 755 forint támogatást nyert, 116 046 770 forint összköltségvetésű energetikai beruházás 2012. június 4-én vette kezdetét és várhatóan 2012. december 31-én zárul.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr705074861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása