HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Eszközbeszerzés a Rábaköz MM Zrt. boltjaiban

2012.04.13. 16:59 eurOP

Az Új Széchenyi Terv „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológia fejlesztése” című pályázata keretében a Rábaköz MM Zrt. a 12,6 millió Ft összköltségvetésű projektjéhez 5 millió Ft vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el hardver és szoftver eszközök beszerzésére.

A csornai székhelyű Rábaköz MM Zrt. élelmiszer kiskereskedelemmel és ingatlan hasznosítással, bérbeadással foglalkozó vállalat, amelyet 1999-ben alapított a Rábaközi ÁFÉSZ. A cég 17 egységgel tagja a Coop-Hungary bolthálózatának, ahol a Coop márkatermékek széles skáláját forgalmazzák.

A vállalkozás a gyors és kényelmes vevőkiszolgálás érdekében, a meglévő kiskereskedelmi élelmiszerüzletei korszerű vonalkódos rendszerekkel történő felszerelése érdekében nyújtotta be az Új Széchenyi Terv keretében pályázatát. Az elnyert 5 029 320 Ft támogatásból a cég a 12 573 300 forint összköltségű projekt során a szükséges hardver eszközökön kívül Laurel kereskedelmi szoftvert, BIR licenszdíjat és Kerinfo rendszert vásárolt.

A Laurel kereskedelmi szoftver most már a vállalat minden olyan üzletében fut, ahol bevezették a vonalkódos rendszert. Funkciója, hogy összehangolja, felügyeli és irányítja a pénztárgépek, mérlegek működését. Ezen kívül nyilvántartja a bolt készleteit és azok változását, az árakat és árváltozásokat, segítséget nyújt az árurendelésben és a bolti elszámolások elkészítésében.

A BIR a központi szerveren futó rendszer, amely fogadja az egyes boltok adatait, kiküldi a boltokba az ott szükséges adatokat (akciók, egyéb árváltozások), valamint elkészíti és átadja a könyveléshez szükséges adatokat az ügyviteli rendszernek. A licenszdíj azért volt szükséges, hogy az újabb 4 bolt is bekapcsolható legyen a rendszerbe.

A Kerinfo rendszer feladata, hogy a bolti rendszerekben (BR) és a központi BIR rendszerben keletkező adatokat felhasználva a vezetői döntésekhez, a készletgazdálkodáshoz olyan fontos információkat és adatokat szolgáltasson, amelyek eddig nem álltak rendelkezésre.

A csornai cégközpont, valamint Szany, Dör, Acsalag, Bágyogszovát boltjainak technológiai fejlesztése 2011. november 15-én vette kezdetét és 2012. február 29-én zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.
 

Szólj hozzá!

Címkék: coop eszközbeszerzés rábaköz mm élelmiszer bolt

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr804411181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása