HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Világszínvonalon gyárthat az EVI

2012.02.16. 18:06 eurOP

Az Első Vegyi Industria Zrt. 25 millió Ft támogatást nyert el oligoszacharidok (speciálisan összetett, humán anyatej cukrok) gyártásához szükséges eszközök beszerzésére az Új Széchenyi Terv „Innovációs eredmények hasznosításának támogatása KKV-k részére” elnevezésű pályázata keretében.

Az Első Vegyi Industria 1948-ban jött létre szövetkezetként, majd 1992-ben alakult részvénytársasággá. A szövetkezeti időben főleg háztartás-vegyipari termékek gyártása volt a fő tevékenység, amely – később – különösen az elmúlt tíz évben fokozatosan eltolódott a gyógyszerintermedierek gyártásának irányába. Ma már a termékek 80 %-át ez teszi ki.

Igen jelentős a vállalkozás nyugati exportja, a legfontosabb partnerek között a hazai gyógyszergyárakon kívül megtalálhatóak a jelentős külföldi cégek, mint pl. Sanofi-Aventis, Grünenthal, Jansenn, Lonza. Az egyre szigorúbb kívánalmaknak csak folyamatos beruházással és fejlesztéssel tud megfelelni a – két soroksári telephelyen – 100 főt foglalkoztató cég, amely 1994-ben ISO 9001 minőségbiztosítási rendszert is bevezetett.

A vállalkozás 2009-ben bekapcsolódott a csecsemő tápszerek rendkívül fontos alkotórészeit adó humán anyatej cukrok gyártásába, együttműködve a dán Glycom céggel. Így az Első Vegyi Industria ma az egyik meghatározó részvevője ezen anyagok iparosítási eljárásának kidolgozásában. E munka elengedhetetlen feltétele a korszerű, világszínvonalú autoklávok alkalmazása a gyártás során és ugyancsak rendkívül fontos ezeknek az anyagoknak a kémiai tisztaság vizsgálata. Ezt a célt szolgálja a korszerű fényszórásos detektor alkalmazása, melyek a pályázat keretében kerültek beszerzésre.

Az Új Széchenyi Terv KMOP 1.1.4-11/B „Innovációs eredmények hasznosításának támogatása KKV-k részére” című pályázatának köszönhetően Budapesten, a Helsinki út 138. szám alatti telephelyén valósította meg a vállalkozás a 42 millió forintot meghaladó összköltségű beruházását, amelyhez 25 millió Ft támogatást nyert el.

Az autoklávok és a fényszórásos detektor beszerzését jelentő fejlesztés 2011. július 1-én kezdődött és 2012. január 12-én zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Szólj hozzá!

Címkék: evi eszközbeszerzés első vegyi industria

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr184119921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása