HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Kaszinózzunk EU-s pénzzel?

2008.08.15. 17:18 eurOP

Érdekes módját választotta az NFÜ az idei Szigeten az EU-s forrásokból finanszírozott Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT: tudod, ami - a sok sör mellett - Benned van) népszerűsítésére. Póker, rulett, kártyajátékok, blackjack ... várja az érdeklődőket a külüggyel közös Világsátor Kaszinóban. Biztos, hogy pont ez kellett?! Itt lett volna kapóra az Olimpia, ha már a játékoké a főszerep az éven.

Lehet, h nem mindenki gondolkodik paranoiásan, de egy pr-marketinges fején át kellene, hogy fusson a gondolat: biztos, hogy a kaszinózás és az EU-s források összekapcsolását érdemes választani? - mikor mindenki tudja, h sokakban felmerül a csalás és korrupció gyanú mindenféle támogatás, így az EU-s alapok forrásainak – tényleges, eredményes, hatékony, célzott.. – felhasználásával kapcsolatban is.

Az - egyébként csak játék-eurókra menő kaszinó mellett - viszont jó ötlet, h az intelligencia és kreativitást mérő teszteken, igaz-hamis fejlesztési kvízeken tesztelhetjük képességeinket. De a fantasztikusan egyedülálló ÚMFT-HÍD most sem maradhatott el, menj ki és nézd meg. Ettől lehidalsz...

6 komment

Címkék: nfü kaszinó sziget2008 Elmúlt 8 év

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr28617624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szpetieu 2008.08.15. 17:45:33

Gratula az NFÜ kreatívjainak :))
Reméljük azért nem pénz feldobással döntenek a pályázatokról...

Farkas Ádám 2008.08.15. 17:57:36

Nos,

nekem egy kicsit kezd visszatetszést kelteni ez a módszer. Bár igaz, hogy nem vagyok pedagógus, azt
vallom, hogy értelmes, többé-kevésbé felnőtt embereknek el lehet magyarázni az EU-s pályázatok
magyarországi felhasználásának mikéntjét, lényegét, ill. azt, hogy miért nem egyszerűen egy
pénzeszsákként kell elképzelni az Uniót.
A kaszinós ötlet sztem egyrészt szerencsétlen, mert nagyon magas labdát ad fel amúgy is kegyetlenül sírva-vigadós, szarkasztikus, cinikus
közvéleményünknek, másrészt sztem az EU egyszerűen komolyabb dolog ennél. Ezt nem lehet két perc alatt átlátni, de naponta egy-egy jól összerakott ppt-s előadással többet érnénk.

Más kérdés, hogy a szigeten az embereket meddig köti le az ilyesmi. De hát istenem, ezért nincs kinn olyan sátor, hogy "ismerkedjünk a neurológiával" vagy "játékos bevezetés a közigazgatás finanszírozásába", stb.

Biztos sok munkájuk van benne, de nem tudom, hogy mennyire lesz hatékony.

Palyazzz 2008.08.15. 18:14:38

A kérdés nem az, hogy melyik a jobb eszköz ha ezt komolyan el akarjuk magyarázni, hanem az hogy egyáltalán mivel lehet rávenni az embereket hogy hajlandóak legyenek ezzel foglalkozni.
"értelmes, többé-kevésbé felnőtt embereknek " valóban egy ppt elég, no de lássuk be itt nem az a cél hogy az emberek komolyan elmélyedjenek benne, hisz legtöbbjüknek úgysem lesz személyesen pályázata, vagy akár vállalkozása ahol ez számíthat. A cél itt hogy egy jót játszva kellemes emlékei legyenek az egész "eupalyazatos" dologról... aszem ezt hívják piárnak.

realforce 2008.08.15. 18:21:40

na jó, de pl. itt lett volna tényleg az Olimpia, miért nem ahhoz kapcsolódó játékok vannak, ha már ebben az évben - ahogy - olvassuk a sátorban a játékoké a főszerep..

hogy mondják máshogy az Olimpiát?

segítek: ötkarikás játékok

rizikó 2008.08.16. 00:52:51

Szerintem nem is rossz ötlet a Kaszinó. Ha jól emlékszem tavaly volt olyan NFÜ promó is, ahol az ÚMFT-t azzal népszerűsítették pólón, hogy

Felelősség: Bevállalod?

Azt hiszem mindekettőhöz, a kaszinózáshoz és egy eu-s (úmft-s) pályázat bevállalásához (ti. teljesítmény mutatók, bevételnövekedés garantálása stb.) is kell felelősség és mind2-ben van kockázat is. Lehet, hogy erre gondoltak? :)

critical 2008.08.17. 09:47:18

Hát tényleg nem ez volt az év pr-ötlete! Bár, ha abból indulunk ki, hogy milyen jegyárakkal dolgozik a Sziget-szervezése, többnyire úgyis csak külföldiekkel találkozhatunk kint. Ők pedig "nem célcsoportjai" az NFÜ-nek, így nekik is csak magyar játék jut...
süti beállítások módosítása