HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Megújítja gépparkját a Tervező és Építő Zrt. szigetvári telephelyén

2021.10.29. 19:13 eurOP

szechenyi_terv_plusz_allo.jpgA Széchenyi Terv Plusz program Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz pályázati felhívásán 209,19 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Tervező és Építő Zrt.

A cég a 298,85 millió forint összköltségű projektje során új földmunkagépeket szerez be.

A Tervező és Építő Zrt. jogelődje a Tervező és Építő Kft. 2010-ben alakult 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozásként. A magánszemély tulajdonosi kör tevékenysége a cég alapítása előtti 20 évben is építőipari kivitelezés volt. A vállalkozás ma is ezen a területen tevékenykedik, de a hosszú évek során szerzett kivitelezési tapasztalatoknak köszönhetően a Zrt. széleskörű szolgáltatásokat nyújt az építőipar területén.

A meglévő és folyamatosan növekvő útépítési megrendelésekben való magasabb fokú részvétel magasabb gépesítettséget, hatékonyabb munkavégzést igényel. Ezen feltételeknek csak a használt, lassan elöregedő géppark folyamatos frissítésével, fiatalításával, modernizálásával lehet megfelelni, így a vállalkozás 6 db új, korszerű aszfalt bedolgozó és földmunkagépet kíván beszerezni. A projekt keretében beszerzésre kerülő új gépek magasabb üzembiztonságot, magasabb színvonalú munkavégzést tesznek majd lehetővé.

A Volvo EC200E lánctalpas kotrógép nagy tömegű földmunkák elvégzésére alkalmas gép, a lánctalpas járószerkezetnek köszönhetően szinte bármilyen terepen alkalmazható. A Volvo ECR50F és Volvo ECR88D kompakt kotrógépek méretükből és zéró farsöpréses kialakításukból adódóan szűk helyekre is beférnek, akár fal mellett is kiválóan tudnak dolgozni. A Volvo EWR150E gumikerekes kotrógép rövid farsöprésű mobil kotró, ami kisebb helyigénnyel rendelkezik, mint egy normál farsöprésű kotrógép. Ezen gépek munkafeladatai közé sorolható az alapásás, a tereprendezés, a rézsű kialakítás és utóbbihoz a nagy tömegű földmunkák, alapásás is.

A Volvo P7820D lánctalpas aszfaltterítőgép, finiser útépítésekkor az út felső kopó aszfaltrétegének a leterítésre alkalmas gép, út és autópálya építéseknél használható. Végül a HAMM DV+90iVO-S úthenger az útépítésben használt olyan munkagép, amellyel különböző anyagok (aszfalt, talaj, zúzalék) tömörítését (statikusan vagy dinamikusan) lehet elvégezni.

Az új gépek beszerzésével a vállalkozás gépparkjának átlagéletkora 20-ról 15 évre csökken. Az új eszközök a meglévő gépparkhoz képest alacsonyabb szerviz és javítási költségeket jelentenek, a kieső állásidő csökkenése révén pedig a cég eredményessége is javulhat. A gépek mellett a szigetvári telephelyen energiahatékonysági szempontból kedvező hatásfokú napkollektoros rendszert építenek ki, emellett üzleti tervezési tanácsadási szolgáltatás igénybe vételén kívül 1 fő alkalmazottra a Microsoft 365 felhő alapú Táv- és csoportmunka támogatási megoldás kerül bevezetésre. A modern technológiák beszerzésével és a digitalizált üzleti folyamatok kialakításával javul az erőforrás-hatékonyság, ez pedig magasabb termelékenységi szinthez fog vezetni.

A GINOP_PLUSZ-1.2.1-21 számú, „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című pályázati felhíváson 209 197 604 forint európai uniós támogatást elnyert, 298 853 721 forint összköltségvetésű fejlesztés 2021. október 26-án indult és várhatóan 2023. szeptember 30-án zárul.

Szólj hozzá!

Címkék: napkollektor energiahatékonyság géppark gépbeszerzés eszközbeszerzés Szigetvár technológiai korszerűsítés energiahatékonysági beruházás Tervező és Építő Zrt

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr3018232051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása