HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Gépparkját és telephelyét fejleszti a Forgút Bt.

2022.09.23. 14:46 eurOP

szechenyi_terv_plusz.jpg
A Széchenyi Terv Plusz program „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban” című felhívásán 120,73 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Forgút Bt. A cég 172,47 millió forint összköltségű projektje során komplex kapacitásbővítő fejlesztések valósulnak meg.

A Forgút Bt. 1998-ban Békéscsabán alakult, 100 százalékban magyar tulajdonú vállalkozás. Fő tevékenysége a mélyépítéshez kapcsolható gyártás és kivitelezés a forgalomtechnika, valamint az útépítés területén. A cég 20 fő dolgozóval, saját tulajdonú telephellyel és jelentős gépparkkal rendelkezik. A magyarországi fő és alsóbbrendű úthálózat folyamatos fejlesztésével a Forgút Bt. jövőbeli fejlődési lehetőségei között szerepel, hogy kapacitásait bővíti, eszközállományát tovább szélesíti. A vállalkozás burkolatjelfestési eszközparkját bővíti, és a szalagkorlát telepítésekben eddig igénybe vett alvállalkozói szolgáltatások igénybevétele helyett a cég egy korszerű és modern „oszlop verőgép” beszerzését tervezi. Bár a Forgút Bt. rendelkezik hosszú távú szerződésekkel, azonban ezek elvégzése jelenleg csak jelentős alvállalkozó közreműködéssel lehetséges. A beszerzésekkel ezen munkálatok saját erőből lesznek elvégezhetők.

A beruházás a vállalkozás telephelyét is érinti, a gépek elhelyezésére szolgáló, jelenleg 508 nm-es, három oldalról nyitott, döngölt föld aljzattal rendelkező szín átépítésével. Az épület átalakítási munkálatai tartalmazzák a teljes falszerkezet átalakítását, melynek eredményeként a nyitott szín egy zárható, a gépeket a külső időjárási körülményektől megvédő helyiség lesz. A beépítésre kerülő ipari kapuk a gépek könnyebb ki és bejutását teszik majd lehetővé.

A projekt keretén belül a következő gépek kerülnek beszerzésre: 1 db JCB Vibromax CT 260-120 tandem vibrohenger utak, útburkolatok aszfaltrétegeinek egyengetéséhez, tömörítéséhez, 1 db Gayk HRE 3000 WSP szalagkorlátok építéséhez szükséges oszlopverő, 1 db Graco LineLazer V 3900 és 1 db Graco LineLazer V 5900 kézi útjelfestő berendezések, melyek az útburkolati jelek hosszirányú felfestésére alkalmas gépek. A géppark fejlesztésének része továbbá 1 db motoros hajtású Graco LineDriver HD, amely az útjelfestő berendezés meghajtásához szükséges berendezés, 1 db Hofmann RM3D-2 nagyfestőgép nagy kapacitású útjelfestő berendezés, valamint 1 db JCB 3CX TT kotró-rakodógép útburkolatok építésénél kotrási és rakodási műveletek végzésére szolgáló gép.

A beszerzésre kerülő eszközök megfelelnek a mai kor követelményeinek, használatukkal javul a munkavégzés pontossága és hatékonysága. A vállalkozás a stratégiai és üzleti tervezési szolgáltatás bevonásával azt kívánja felmérni, hogy a dél-alföldi régió autópálya és közút fejlesztései hogyan lennének a legjobban kiaknázhatóak a vállalkozás számára. A békéscsabai telep részleges energia ellátását 10 kW-os napelem rendszer támogatja majd, míg a vállalkozás 2 fő szellemi alkalmazottjára táv- és csoportmunka feladatokat támogató üzleti felhőszolgáltatást kíván bevezetni.

A Széchenyi Terv Plusz program GINOP_PLUSZ-1.2.3-21 számú pályázati kiírásán 120 730 985 forint támogatást elnyert, 172 472 837 forint összköltségvetésű fejlesztés 2022. március 1-én indult és várhatóan 2023. december 31-én zárul.

Szólj hozzá!

Címkék: útépítés forgalomtechnika gépbeszerzés eszközbeszerzés napelemes rendszer kapacitásbővítés Békéscsaba FORGÚT Bt

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr5618383389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása