HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Új generációs innovatív ablakemelő szerelvényeket fejlesztenek

2017.03.02. 15:35 eurOP

hi-lex-logo.jpgA Széchenyi 2020 „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” című konstrukciója keretében 155,72 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a Hi-Lex Hungary Kft. A 362,46 millió forint összköltségű projekt során új generációs, innovatív ablakemelő szerelvény termékcsalád és gyártástechnológiájának kifejlesztése történik a Hi-Lex magyarországi gyárában.

A HI-LEX Hungary Kft. célja a termékfejlesztési és termelési feladatok magas színvonalú és rugalmas végrehajtásával minél nagyobb volumenű és hozzáadott értéket előállító K+F+I és termelő tevékenység Magyarországra vonzása, amely magasabban kvalifikált munkaerőnek biztosít munkalehetőséget, és nagymértékben hozzájárul a magyarországi operáció hosszú távú fennmaradásához és bővüléséhez.

A vállalkozás középtávú célja az európai kutatásfejlesztési-innovációs központtá fejlődés, továbbá saját gyártású félkész termékek kifejlesztése és gyártása és a HI-LEX csoport ezekkel történő ellátása, kiváltva a jelenleg tengeren túlról származó importot.

A megvalósítandó K+F+I tevékenységeknek köszönhetően kifejlesztésre kerülő ablakemelő termékcsalád és gyártástechnológia maradéktalanul kielégíti a vevői igényeket, a versenytársak termékeinél minőségben és funkcionalitásban jobb, tömeggyártása gazdaságos. Ezzel a cég bővíteni tudja termékportfólióját, és új vevők elérésére nyílik esély, ami jelentős árbevétel és eredménybővülés potenciált jelent.

A projekt során olyan műszaki megoldások, eredmények születnek, például innovatív termékek: motor nélküli ablakemelő szerelvény; innovatív gyártástechnológiák: szervo motoros tesztelés, zaj és vibrációmérés, melyeket a HI-LEX csoport globálisan átvesz. Ezzel a magyarországi vállalkozás, mint fejlesztési központ csoport szinten felértékelődik, így jelentősen nő további termék és technológia fejlesztési tevékenységek ide csoportosításának esélye.

A GINOP-2.1.1-15 számú pályázati kiíráson 155 716 692 forintos támogatást elnyert, 362 460 121 forint összköltségvetésű fejlesztés 2016. január 1-én indult és várhatóan 2017. április 30-án zárul.

Szólj hozzá!

Címkék: autóipar ablakemelő Rétság kutatás-fejlesztés kutatás-fejlesztés-innováció Hi-Lex HI-LEX Hungary Kft GINOP K+F+I ablakemelő szerelvény

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr9312307669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása