HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Válságos kommunikáció

2009.04.10. 17:07 eurOP

636 nagy beruházás.. 1400 milliárd a vállalkozásoknak.. 1800 milliárd forintnyi munka az építőiparnak…több ezer megmentett munkahely. De a válság ellen nincs mit tenni! Sehol a segítség! Beszéljenek a tények? Ez az NFÜ új válságkezelő koncepciója.

Mindezt egy olyan TV spottal, animációs-válságos nfu.hu honlappal és a fiatal "Nemcsák Károllyal" sikerül kommunikálni, amelyben elsősorban a „kisemberek”, még a Szomszédokból ismert problémáit hangsúlyozzák, új, unikumos, képregényes dizájnba öltöztetve - miközben sikeres, nagyszabású projektek képeit láthatjuk..


Van itt egy kis ellentmondás nem?

Ha ugyanis közelebbről megnézünk egy pályázatot: a nagyobb és eddig is sikeresen teljesítő vállalkozások a támogatások igazi célcsoportjai. Végignézve a reklámot látható, hogy csak nagyvállalkozásokról és azok nagy fejlesztéseiről esik szó, ilyen képek jelennek meg, amelyek valóban munkahelyet teremthetnek és szétoszthatják a meglévő nem kevés 1800 milliárd forintnyi támogatást. De nem látom igazán hol érinti ez pozitívan a kis- és középvállalkozásokat és azt a 42 ezer embert, akik egy hónap alatt veszítették el állásukat. A lakosság ezzel megint azt érzékelheti, hogy a nagyok kapnak, a kisemberekkel pedig senki sem törődik?

De a reklám vége igazán felülmúlhatatlan. Az „automatikus pályázatok” után most úgy tűnik itt vannak a „konkrét pályázati lehetőségek”.

Ilyen is csak a mesében és az NFÜ képregényében van, hogy a honlapon megtalálod a konkrét pályázati lehetőségeket. Eleve ebből a mondatból mi következik az átlag magyarnak? - valljuk be, aki pályázatot sem látott még közelről - hogy ilyen néven kell keresnie..
Kíváncsi vagyok, hogy hányan fogják majd „konkrétan” keresni a csak nekik létrehozott, személyre szabott támogatásokat vagy hányan telefonálnak (06-40-638-638) majd be panaszkodva, hogy nem találják a ’konkrét pályázatot’.



És még egy kérdésem lenne: ha most konkrét pályázatokat lehet találni, akkor eddig mi volt a honlapon?

8 komment · 1 trackback

Címkék: válság nfü Elmúlt 8 év

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr451058112

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kifordított ország 2009.04.11. 10:13:22

Gyurcsány utolsó mozzanata: -3,5 milliárd...Feri búcsúzóul még odavágott egyet. 3,5 milliárdot vettek ki a az általános tartalékból. Abból a tartalékból ami például árvízvédelemre van félretéve. Hogy mire vették ki ezt a pénzt? Na nem lélegeztetőgépekre,…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joka 2009.04.10. 17:47:03

Gondolom ez a magyar lakosság legnagyobb problémája így válság idején, hogy mehet a felújított Hévíz-fürdőbe...És milyen jó hogy ezt ilyen szép színes reklámmal közlik, erre is volt pénz...

KomMédia 2009.04.10. 17:59:48

Ez mesés reklám, mesés összegekért..

Transylvanianmixedgrill 2009.04.11. 10:13:49

Könyörgöm, magyarázza már nekem el valaki, hogy hogy a kurvaanyjába lesz attól jó mondjuk egy kirúgott gyári mérnöknek, hogy új városközpontok épülnek épül 1800 milliárdból? KI a picsának ad ez munkát az építőipari maffiózokon, és segmunkásokon kívül, akiknek eddig is volt melójuk?

Transylvanianmixedgrill 2009.04.11. 10:17:03

És persze ha meg megépítik, akkor azonkívül hogy látványos, a fenntartásra, hasznosításra nincs pénz:

index.hu/belfold/budapest/2009/04/10/varatlanul_elkeszult_az_egymilliardos_kulturhaz/

vakapad 2009.04.11. 11:05:51

@Transylvanianmixedgrill:

Csak úgy mondom, nem mintha érdekelne valakit, vagy értene belőle valaki egy szót is (rendkívül tehetséges népünk egy lépésre szok előre gondolkodni, kivéve Lékó Pétert meg a Polgár lányokat), mondjuk egy kirúgott gyári mérnöknek attól lesz jó, hogy az építőipar nem ül le teljesen, és az onnan származó bevételekből tudnak neki munkanélküli segélyt fizetni. Egyébként nem tudnának.

vakapad 2009.04.11. 11:11:03

@Kifordított ország:

A kormány (a gonosz Gyurcsány vezérletével) nyolcezermilliárdnál többet szokott szétosztani. Évente. Amennyiben valakinek a szétosztás iránya, nagysága, stb. nem tetszik, pártot kell alapítani, és meg kell nyerni a következő választásokat. Demokráciában így megy ez.

vakapad 2009.04.11. 11:18:22

A "konkrét pályázatok" ügyében az a helyzet, hogy maga a hirdetés általános, ezért jelzi, hogy ha valaki konkrétumokra kíváncsi, akkor keresse fel az NFÜ honlapját. Nehéz persze ezt megérteni, pláne, ha valaki a "konkrét" és a "személyre szabott" magyar kifejezések közé képes egyenlőségjelet tenni.

Egyébként eddig is "konkrét" pályázatok voltak a honlapon, de ha valaki még nem járt ott, csak a hirdetést látta, akkor érdemes neki elárulni, hol keressen konkrétumokat.

De ne tessék csüggedni, a magyar nyelv finomságai, igaz, hosszas gyakorlással, de elsajátíthatók.
süti beállítások módosítása