HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Kapacitását bővíti a BENCS-METÁL Kft.

2022.04.14. 18:14 eurOP

szechenyi_terv_plusz.jpg
A Széchenyi Terv Plusz program Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz pályázati felhívásán 69,02 millió forint összegű feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a BENCS-METÁL Kft. A cég 98,60 millió forint összköltségvetésű projektje során gépbeszerzés, napelem beruházás, üzleti felhőszolgáltatás és tanácsadás igénybe vétele valósul meg.

A BENCS-METÁL Kft. 2005 januárjában kezdte meg működését, fő tevékenysége kezdetektől fogva a hulladék-nagykereskedelem, elsősorban fémhulladék nagykereskedelme.

Jelenleg a cég tevékenységét meglehetősen elöregedett, 15-17 éves gépparkkal (emelőfülkés rakodógép, targoncák, stb.) látja el, amelyek esetén igen gyakori a meghibásodás, magasak az alkatrész beszerzési és a javítási költségek. Az eszközök beszerzésével a vállalkozás meglévő gépparkját szeretné fiatalítani. Tekintettel arra, hogy ezen gépek elég jelentős értékűek, az általuk tervezhető projektméret figyelembe vételével összesen 4 darab eszközt szeretnének megvásárolni, a következők szerint: 2 darab LOGLIFT F150 Z95 típusú ipari rakodódaru, 1 darab MULTILIFT FUTURA18 teleszkópgémes kétkaros konténeremelő, és 1 darab MULTILIFT Ultima 21Z típusú csúszó-törhető horgos konténeremelő.

Az új eszközök beszerzésével a BENCS-METÁL Kft. célja, hogy kevesebb költséggel, hatékonyabban tudjon dolgozni, ezáltal bővíteni tudja kapacitásait, illetve szolgáltatási területeit.

A cég telephelyén egy konténer iroda működik, amelynek fűtése árammal működik. A kapcsolódó költségek csökkentése céljából, valamint a rájuk jellemző környezettudatos szemléletmód okán már régóta terveik között szerepel az elektromos energiaigényük legalább részben megújuló forrásból történő kielégítése, ezért jelen projekt keretében szeretnének beszerezni egy 5,1 kW-os Complex hálózati napelemes rendszert. A napelem telepítése a telephelyen megoldott, egy kb. 60 nm-es fedett szín tetejére kerül majd telepítésre.

Annak érdekében, hogy tevékenységüket folyamatosan fejlesszék, szolgáltatási területüket bővíthessék, szeretnének az üzletfejlesztéshez, stratégiai üzleti tervezéshez szakértői szolgáltatást igénybe venni. Tevékenységük fejlesztése, a további bővülés megkívánja továbbá a cég információs technológiai szempontú korszerűsítését is, ezért ehhez kapcsolódóan a projekt keretében üzleti felhőszolgáltatást is igénybe kívánnak venni.

A Széchenyi Terv Plusz program GINOP_PLUSZ-1.2.3-21 számú, „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban” című pályázati kiírásán 69 022 864 forint európai uniós támogatást elnyert, 98 604 092 forint összköltségvetésű fejlesztés 2022. március 31-én indult és várhatóan 2023. december 30-án zárul.

Szólj hozzá!

Címkék: gépbeszerzés eszközbeszerzés technológiai fejlesztés napelemes rendszer kapacitásbővítés Mezőberény Békés megye GINOP PLUSZ BENCS-METÁL Kft

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr2218340953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása