HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Két új, gyógyító eljárást vezet be a Korányi

2021.07.09. 15:18 eurOP

esza.jpgA Széchenyi 2020 program „Országos Intézetek transznacionális és innovációs fejlesztései” című felhívása keretében 296,91 millió forint vissza nem térítendő, európai uniós támogatást nyert el az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet (OKPI). A projekt során németországi tanulmányutak és eszközbeszerzések mellett a nemzetközi együttműködés tapasztalatai alapján 2 új, fejlett gyógyító eljárás (ECMO, MWA) bevezetése történik az intézetben.

A Regensburgi partnerintézmény gyakorlati tapasztalataira épít a projekt keretében az OKPI-ban bevezetni tervezett 2 új, fejlett gyógyító eljárás: az extrakorporális membránoxigenizáció (ECMO), és a mikrohullámú tumorabláció (MWA).

A németországi partnernél a légzési elégteleneségben szenvedők intenzív osztályos ECMO kezelése, a betegek ECMO transzportja világszínvonalon zajlik. Az intézmény a mikrohullámú tumorablációval kapcsolatban több éves szakmai és gyakorlati tapasztalattal rendelkezik a tüdődaganatok, valamint a máj- mellékvese- csont- és egyéb lágyrész-daganatok kezelésében.

A projekt keretében a projekt célcsoportját képező OKPI munkatársai 11 alkalommal terveznek kiutazni a német partnerintézménybe. A tanulmányutak célja az intézetben fejleszteni kívánt egészségügyi szolgáltatáshoz kapcsolódó 2 új, fejlett gyógyító eljárás szakmai, infrastrukturális eszközparkjának megismerése, a terápiás lehetőségek gyakorlati megismerése, az ellátás során alkalmazott újszerű jó gyakorlatok, módszerek azonosítása, megismerése és adaptációja a hazai ellátási viszonyokra. A hazai bevezetéshez elengedhetetlen az ellátásszervezéshez kapcsolódó kérdéskörök számbavétele, a hazai bevezetést elősegítő szakmai javaslatok megismerése.

Az EFOP-5.2.6-20 számú pályázati kiíráson 100%-os támogatást elnyert, 296 914 209 forint összköltségvetésű fejlesztés 2021. március 21-én indult és várhatóan 2022. december 31-én zárul.

Szólj hozzá!

Címkék: terápia innováció tanulmányút eszközbeszerzés Budapest Németország nemzetközi együttműködés Korányi Regensburg Széchenyi 2020 EFOP Széchenyi 2020 fejlesztések Országos Korányi Pulmonológiai Intézet ECMO EFOP-5.2.6-20 extrakorporális membránoxigenizáció gyógyító eljárás mikrohullámú tumorabláció MWA OKPI Országos Intézetek transznacionális és innovációs fejlesztései tanulmányutak

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr316617542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása