HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Betegbiztonságot növelő fejlesztés az Országos Kardiológiai Intézetben

2020.02.12. 13:59 eurOP

gottsegen-gyorgy-orszagos-kardiologiai-intezet.jpgA Széchenyi 2020 program „Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések az egészségügyi ellátórendszerben” című konstrukciója keretében 190,96 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet. Az egészségügyi intézmény a projektje során új betegazonosító rendszert vezetett be.

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet a projekt keretében egy olyan korszerű, a hatályos adatvédelmi törvényeknek megfelelő betegazonosító rendszer bevezetését valósította meg, amely megkönnyíti az Intézet dolgozói számára a betegek azonosítását, különös tekintettel a demens és korlátozott cselekvőképességű, öntudatlan betegek esetében. A betegazonosítási rendszer biztosítja a betegfelvételkor szükséges adatok beviteléhez a megfelelő infrastruktúrát (karszalag, vagy egyéb azonosításra alkalmas eszköz), illetve az ellátás, vagy egyéb azonosításra kijelölt helyszínen a megfelelő eszközöket (kézi szkenner, leolvasó, egyéb céleszköz). A betegazonosító rendszer egységes, központi szolgáltatásként biztosítja valamennyi kapcsolódó rendszer (HIS, labor, intézményi gyógyszertár, stb.) számára az azonosított entitás adatait. A bevezetésre került rendszer alkalmas az ellátás során keletkező hely, idő, erőforrás, és egyéb releváns információ keletkezés helyén és idején történő rögzítésére. Ennek gyakorlati haszna, hogy az Intézet részletesen dokumentálni tudja az egyes mérések, eredmények keletkezésének, beavatkozások, tevékenységek elvégzésének körülményeit minőségbiztosítási, vagy egyéb elemzési célból.

A betegazonosító rendszer bevezetése jelentős könnyebbséget jelent az Intézet dolgozói számára, hiszen munkakörülményeik javulnak, egyes tevékenységek leegyszerűsödnek, az IT-fejlesztések révén az adminisztráció egyszerűsödik. A munkakörülmények javulása pedig növeli a munkaerő megtartó-képességet, és az ellátás eredményességének növekedése miatt érzett jobb közérzet szintén egyértelműen pozitív hatást jelent. A betegazonosító rendszer segítségével mostantól csökken a szakdolgozók adminisztrációval töltött ideje, így azt a betegellátásra és ápolásra tudják fordítani. A gyors, elektronikus betegazonosításnak kiemelt szerepe lesz az akut, nem eszméletnél lévő betegek azonosításában, ahol állapotuk miatt a betegek nem mindig tudnak válaszolni a feltett kérdésekre. A rendszer bevezetésével csökken a tévedés lehetősége, és jelentős mértékben javul a betegbiztonság.

A VEKOP-6.3.5-17 számú pályázati kiíráson 190 964 205 forint értékű támogatást elnyert, 100%-os támogatási intenzitású fejlesztési projekt 2018. június 1-én indult és 2019. december 20-án zárult.

Szólj hozzá!

Címkék: fejlesztés betegbiztonság Budapest GOKI Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Széchenyi 2020 VEKOP Széchenyi 2020 fejlesztések betegazonosító rendszer VEKOP-6.3.5-17

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr8715471054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása