HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Kapacitását bővítette és új munkahelyeket teremtett Rétságon a HI-LEX

2014.09.05. 13:42 eurOP

Új munkahelyeket teremtett a HI-LEX.jpgA HI-LEX Hungary Kft. közel 490 millió forintos összköltségvetésű beruházása során gépkocsik ablakemelő rendszeréhez és váltókábel gyártásához szükséges kapacitás kiépítése történt.

A rétsági vállalat a projekthez az Új Széchenyi Terv pályázatán, a „Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás támogatása” konstrukció keretében több mint 111,41 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el.

A világ egyik legnagyobb vezérlőkábel beszállítójaként ismert HI-LEX Corporation által 2006-ban a Rétsági Ipari Parkban létrehozott HI-LEX Hungary Kft. főprofilja a huzaltermékek gyártása, döntően exportra. A társaság mára 200 embernek nyújt biztos munkahelyet.

Ablakemelő gyártással a vállalat korábban nem foglalkozott. A projekt a társaság termelési skálájának szélesedését, termelési kapacitása jelentős bővülését és az átlagos hozzáadott érték növekedését eredményezte. A beruházás legfontosabb eleme a Ford személygépkocsik ablakemelő rendszerének gyártásához szükséges Ford Kuga ablakemelő összeszerelő sorok, illetve az ablakemelők termeléséhez szükséges egyéb gépek és berendezések beszerzéséből állt.

A projekt második fontos eleme volt a Ford Mondeo automata váltó kábel összeszerelő sor a megfelelő tartozékokkal, a harmadik pillére pedig a Renault Nissan kézi váltókábel összeszerelő sor kiépítése, szintén a megfelelő tartozékokkal.

A fejlesztés szükségessé tette egyúttal a társaság raktározási és anyagmozgatási kapacitásainak növelését is, így polcrendszer bővítésre, targoncák és elektromos emelőkocsik beszerzésére került sor a termelés menedzsmentet támogató hardver és szoftver eszközpark fejlesztése mellett.

A beruházás építési munkálatokkal is együtt járt: a friss levegő bevezető rendszer kiépítésén túl az irodai ablakok hővédő fóliázására, illetve a csarnok hűtésének megoldására az energiahatékonyság javítása érdekében volt szükség.

A projekt eredményeként létrejött 29 fős létszámbővülés – melynek jelentős része magasan kvalifikált munkaerő – nagyon kedvező hatást gyakorolt a kistérség munkaerő-piaci helyzetére.

A foglalkoztatást támogató komplex technológiafejlesztés 2011. szeptember 8-án kezdődött és 2013. december 30-án zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Szólj hozzá!

Címkék: munkahelyteremtés ablakemelő kapacitásbővítés Rétság HI-LEX Hungary Kft váltókábel

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr106672493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása