HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Új termékeket fejlesztett az EGROKORR

2014.02.21. 21:50 eurOP

Egrokorr termékek(1).jpgA festékipari vállalkozás a 61,4 millió forint összköltségű projektje során szerves oldószer felhasználás és kibocsátás csökkentéssel, vizes bázisú termékeket dolgozott ki.

Az érdi EGROKORR Zrt. a fejlesztéshez 21,5 millió forint támogatást nyert el a „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” programban az Új Széchenyi Terv keretében.

A 61.432.179 forint összköltségvetésű beruházás elsődleges célja az illékony szerves vegyületek kibocsátásának üzemi és felhasználói szintű csökkentése, az erre vonatkozó egyre szigorodó jogszabályi előírásoknak való megfelelés volt, továbbá új termékmegoldások bevezetésével a forgalom és a profit növelése, valamint előnyök szerzése a konkurencia harcban, ezáltal végső soron a cég hosszú távú sikeres működése.

A projekt keretében megtörtént a Dunaplaszt Kerítésfesték Aqua és Dunaplaszt Magasfényű Zománc Aqua kifejlesztése, melyek a rendkívül népszerű Dunaplaszt Kerítésfesték és a Dunaplaszt Magasfényű Zománc oldószermentes változatai. A Kerítésfesték egy stratégiai termék, mely a cég bevételének közel 30%-át adja, évente mintegy 300 tonnát értékesít belőle. A vállalkozás kidolgozott egy, a Nanolakk projekt eredményeire is épülő vizes bázisú bútorlakkot is. A tükörgyártók számára a cég fejlesztett egy tükör foncsor lakkot, melyet oldószeresből vízzel hígíthatóvá alakítottak át, és a korábban használatos lakkok 25% ólom tartalmának kiváltását érték el. A vasútnál használt fék alkatrészek úgynevezett rezezését egy speciális réz kinézetű, vizes bázisú festékkel váltottak ki, mely rendívül hőálló.

Szólj hozzá!

Címkék: KMOP Egrokorr Zrt festékipar Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása Dunaplaszt Kerítésfesték Aqua

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr985826217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása