HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Vasúti forgalom irányítását támogató fejlesztés indult

2013.09.13. 12:33 eurOP

vasút.jpgA „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében 50 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert el a Tran-SYS Kft.

A közel 114 millió forint összköltségvetésű beruházásból a vasúti forgalom irányítását támogató automatikus forgalomszabályozó eszköz fejlesztése, valamint ezen eszköznek a vasúti szimulációs technikában történő alkalmazása valósul meg.

A projekt során egy olyan egységes alapokon nyugvó automatikus forgalomszabályozó eszköz kerül kifejlesztésre a Tran-SYS Kft. szimulációs rendszerében és a cég vevői számára, amely az eddig ismert és várható igényeknek teljes mértékben megfelel. A későbbi alkalmazások az egyedi fejlesztések helyett a kifejlesztendő generikus megoldást használják majd fel, azaz az egyes gyártói, alkalmazói vagy helyi megoldásoktól függetlenül használhatók, azoknak a legnagyobb mértékben megfelelnek. Az egyedi igények kis ráfordítás igényű adaptációval oldhatók meg.

A fejlesztés eredményeként olyan termékmodul születik az adott vasúti automatikus forgalomszabályozásban, ami az általános alkalmazhatósága révén a jelenlegi rendszerhez képest számos különbséggel és előnnyel rendelkezik.

Ezen előnyök közé sorolható, hogy az alkalmazási követelményekhez való igazítása lényegesen kisebb költséggel oldható meg, mintha azokat minden alkalommal egyedileg fejlesztenék. A termék minősége javul a szélesebb körű tesztek és alkalmazások révén, növelve az alkalmazó elégedettségét, ugyanakkor az utólagos ráfordítások költségét jelentősen csökkenti. A piacra lépés esélyeit pedig a piaci igényekre való gyors reagáló képesség növeli.

A fejlesztés a szimulációs rendszer alkalmazhatóságának területét is kibővíti: a vázolt oktatási alkalmazáson túlmenően lehetővé teszi a szimulációs rendszer alkalmazását a vasútüzemi technológia verifikációjának és validációjának területén is, továbbá a szimulációs futtatások során költségmegtakarítás érhető el, mivel kevesebb emberi erőforrásra lesz szükség.

Szólj hozzá!

Címkék: automatikus forgalomszabályozó eszköz vasúti forgalom vasúti szimulációs szoftverek fejlesztése Tran-SYS Kft

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr415510763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása