HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

IT-rendszerét fejlesztette a Carinex

2013.09.02. 19:40 eurOP

Carinex logo.jpgA projekt során műholdas monitoring tesztelő, fejlesztő és rendszerintegráló laboratórium kiépítése és informatikai fejlesztés valósult meg.

Az Új Széchenyi Terv pályázati kiírásán a Carinex Kft. 15,8 millió forint támogatást nyert el a 63,3 millió forint összköltségű projektjéhez.

A Carinex Kft. 20 éves múltra visszatekintő vállalkozás, amelynek főbb tevékenységei a különleges rendeltetésű (katonai, rendőri, rendvédelmi, nemzetbiztonsági) eszközök és rendszerek, valamint távközlési felderítő és ellenőrző rendszerek fejlesztése, kereskedelme és rendszerintegrációja.

A cég által felhalmozott tudásbázis, termékportfólió, piaci ismeret és kapcsolatrendszer, valamint a műholdas monitoring területén birtokában lévő már jelen formájában is piacképes, azonban a továbbfejlesztéshez, a gyártáshoz és a termék átadásához szükséges tárgyi feltételek kialakítása és fejlesztése olyan jelentős beruházást igényelt, ami önerőből nem, vagy csak évekre elnyújtva lett volna megvalósítható.

A pályázati projekt keretében a Carinex Kft. egy műholdas kommunikáció monitoring demo és tesztrendszer kialakítását és működtetését célozta meg, melynek megvalósításában a pályázati támogatás komoly segítséget nyújtott. A tesztrendszer kialakításával párhuzamosan szükségessé vált a vállalkozás IT berendezéseinek és a laboratórium bemérő eszközeinek fejlesztése is, melyek a fenti műholdas és más elektronikai rendszerek további K+F+l lehetőségeit teremtették meg, valamint az általuk nyújtott szolgáltatások színvonalát is emelik.

Az Új Széchenyi Terv KMOP-1.2.1-11/B „Komplex vállalati technológia fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című pályázati kiírásának köszönhetően az Újpesti Ipari Parkban található, magas infrastruktúrát biztosító El-Tech Center épületében működő székhelyén valósította meg a Carinex Kft. a 63.269.512 forint összköltségvetésű beruházását, amelyhez 15.817.378 forint támogatást nyert el.

A projekt eredményeként a rendszer egyes elemei az EL-Tech Center külön kijelölt műholdas laboratóriumában kerültek elhelyezésre, így azokat – külön megállapodás alapján – az épületbe települt többi cég is használhatja. Ez a lehetőség az EL-Tech Center inkubátor ház funkcióját is erősíti.

A fejlesztés 2012. július 3-án kezdődött és 2012. december 31-én zárult.

Szólj hozzá!

Címkék: KMOP Carinex Kft EL-Tech Center műholdas kommunikáció monitoring demo és tesztrendszer műholdas laboratórium

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr865490941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása