HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Gyártó- és raktárcsarnokot épít a Hi-Lex Hungary

2013.06.20. 17:43 eurOP

Hi-Lex Hungary Kft..jpgA rétsági vállalat létrehozza fröccsöntő-, valamint bővíti ablakemelő és váltókábel gépi kapacitását a közel 2 milliárd forint összköltségvetésű beruházás során, amelyhez 387 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv ”Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás támogatása” című pályázati kiíráson.

A HI-LEX Corporation globális autóipari alkatrész-beszállító által 2006-ban, a Rétsági Ipari Parkban létrehozott HI-LEX Hungary Kft. főprofilja - összhangban az anyavállalatéval - huzaltermékek gyártása, termékeit mind belföldi, mind döntően külföldi rendelésre gyártja.

Jelen projekt keretében a HI-LEX csoport nagy autógyártók valós, konkrét piaci igényére reagálva bővíti ablakemelő és automata/kézi váltó kábelgyártó kapacitásait. A társaság tevékenységi köre szintén bővül, hiszen új technológiaként fröccsöntés is bekerül a Hi-Lex profiljába. A megnövekedett gépi kapacitások helyigénye, valamint a megnövekedett alapanyag és késztermék raktározási szükséglet miatt ugyanakkor szükségessé vált új gyártócsarnok és raktár építése is.
 
Az alkalmazott technológia világszinten a legfejlettebb, hiszen a Hi-lex csoport piaci pozíciójának folyamatos növelése megköveteli azt, hogy a termelési technológia területén is élen járjon.

A projekt során kábel előgyártó gépek, összeszerelő gépsorok, polcrendszer, targoncák, fröccsöntő gépek eszközbeszerzése mellett több ezer m2 korszerű gyártó és raktárcsarnok épül a szükséges alapinfrastruktúra létrehozásával.

A fejlesztés ugyanakkor létszámbővülést is indukál, 11 új munkahelyet teremt, melynek egy része magasan kvalifikált munkaerő, ami a rétsági kistérség munkaerőhelyzetére nagyon kedvező hatást gyakorol.

A foglalkoztatást támogató komplex technológiafejlesztés 2012. szeptember 10-én kezdődött és várhatóan 2014. április 30-án fejeződik be.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Szólj hozzá!

Címkék: autóipar technológiafejlesztés raktárcsarnok Rétság Európai Regionális Fejlesztési Alap Hi-Lex Hungary Hi-Lex Komplex technológia fejlesztés Rétsági Ipari Park

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr375371047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása