HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

CNC vezérlésű mérőgép beszerzés

2013.05.21. 13:37 eurOP

logo Bing Power Origin.jpg3 millió forintot meghaladó támogatást nyert el a Bing Power Origin Kft az Új Széchenyi Terv pályázatán a közel 8,8 millió forint összköltségvetésű projektjéhez.

A BING Power Origin Kft. elődjét, az ORIGIN Járműipari Szövetkezetet 1988-ban alapította öt magánszemély Szigetszentmiklóson. A cég életében nagy áttörést jelentett a Rotax céggel megkezdett együttműködés. Az Origin gyors fejlődésnek indult, hamarosan kinőtte korábbi gyártóhelyeit és új telephelyre költözött a Gyári út 4. szám alá. Az Origin történetének következő mérföldkövét a nürnbergi BING Power System GmbH-val való kapcsolatfelvétel jelentette, ami 2006-ban a tulajdonviszonyok megváltozásához és a BING Power Origin Kft. megalakulásához vezetett.

A fejlesztésük előzményének eddigi beruházásaikat tartják, melyeknek köszönhetően kiépített infrastruktúrával rendelkeznek. Jelenlegi gépparkjuk és saját tulajdonú ingatlanuk biztos alapot nyújt a tevékenységi kör bővítéséhez.

A BING Power Origin Kft. tevékenysége forgácsolt alkatrészek, lemez anyagból készült termékek, valamint hajlított cső komponensek gyártásából áll, a hazai és nemzetközi járműipar számára. A nagyszámú és bonyolult alkatrészek ellenőrzése korábban manuális módon, egyedi mérőeszközök használatával történt. A hagyományos módon való ellenőrzés azonban igen munkaigényes és nagy figyelmet igénylő tevékenység. Mára az új termékek – hajlított cső komponensek – sorozatgyártására való felkészülés is megtörtént.

A térben hajlított alkatrészek bonyolultsága meghaladja a manuális ellenőrzés lehetőségeit. Ezért ezen termékek ellenőrzése már csak 3D-koordináta mérőgép használatával végezhető el gazdaságosan, a megfelelő pontossági követelményeket kielégítő módon. A projekt során beszerzett CNC vezérlésű mérőgép mostantól lehetőséget nyújt a sorozatban gyártott termékek ismétlődő ellenőrzéseinek végrehajtására.

Az Új Széchenyi Terv KMOP 1.2.1-11/A „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése” című pályázati kiíráson 3 077 263 Ft támogatást nyert, 8 792 180 Ft összköltségű technológiai fejlesztés 2011. december 19-én kezdődött és 2012. október 1-én fejeződött be.

Szólj hozzá!

Címkék: gépbeszerzés Szigetszentmiklós Bing Power Origin

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr775310797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása