HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Új tesztberendezés az Abrazivnál

2012.12.05. 08:41 eurOP

logo.jpgA szemcseszóró gépeket és szóróanyagokat tervező és gyártó Abraziv Kft 22,7 millió Ft támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv pályázati kiírásán közel 35 millió Ft összköltségvetésű projektjéhez. Ennek keretében gépbeszerzésre került sor, melynek segítségével a korábbiakhoz képest nagyobb hatékonysággal tudja a cég szóróturbináit továbbfejleszteni és tesztelni.

A kecskeméti cég által gyártott szemcseszóró turbinák hatásfokát nagymértékben befolyásolja a szerkezet fordulatszámának optimalizálása, az irányított adagolás pontossága, illetve a centrifugális gyorsulást közvetítő lapátok alakja. Ezek eddig sík, téglalap alakú lemezek voltak. A legújabb áramlástani és kinematikai kutatások felhasználásával a vállalkozás ezután íves, a célnak legmegfelelőbb lapátsorral szerelt gépeket is gyárthat, ami érintené a turbina lapátok befogási módjának fejlesztését is. Ezen fejlesztési feladatok elvégzéséhez vált szükségessé a beszerzett tesztberendezés.

A tesztberendezés legfontosabb tulajdonságai: a fokozatmentes szóró turbina járókerék fordulatszám szabályozás, a szóróanyag mennyiség szabályozás a különböző turbina fordulatszámokhoz, a szemcse becsapódási energia mérés különböző típusú szóróanyagok esetén, a több szóráskép típus beállítása és ellenőrzése, valamint a kopóalkatrészek élettartam vizsgálatának lehetősége.

Az eszközbeszerzés tehát a cég új generációs szemcseszóró gépének kifejlesztéséhez volt elengedhetetlen, ahol az új turbina kialakítás, az ehhez fejlesztett adagolás, illetve fordulatszám-optimalizálás segítségével kevesebb energia-felhasználással, nagyobb hatásfokkal, kevesebb szemcse anyag felhasználással működő termék lesz az eredmény, mely meglévő ügyfeleik között kedvező fogadtatásra számíthat. Régi és új vevőik a műszaki paraméterek alapján választanak elsősorban, másodsorban pedig az ár alapján, de összességében a kedvező üzemeltetési költség (ár, energiafogyasztás, alkatrészigény, utómunka igény, stb.) számít, melyeket nagyrészt a kedvezőbb műszaki jellemzőkkel tudnak csökkenteni, így üzletileg is sikeressé téve a fejlesztést.

Szólj hozzá!

Címkék: gépbeszerzés szemcseszóró

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr854948424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása