HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Új szak indul a Szent István Egyetemen

2012.08.03. 13:14 eurOP

SZIE Ybl logo_1.JPGA Szent István Egyetem 76 millió Ft támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv pályázatán egy új BSc képzés, az „Építés Menedzsment” szak tananyagának kidolgozására.

A tananyagfejlesztés célja egy olyan hiánypótló szak létrejötte, mely Európa számos országában és felsőoktatási intézményében évek óta sikeresen működik. Ugyan a magyar építőipar is hatalmas igényt mutat a hasonló, komplex szaktudással rendelkező szakemberek iránt, hazánkban jelenleg ilyen képzés még nem létezik. Az indítandó szak megnevezése Építés Menedzsment (BSc) szak, angolul Construction Management.

 A projekt célja az indítandó szak legfontosabb 13 tananyagának kidolgozása a kor követelményeinek megfelelően. Az Építésszervezés I-IV című tananyagok magyar és angol nyelven is elkészülnek. Miután elkészül a képzés teljes tematikája, megtörténik az akkreditáció és elindítják az új szakot. Az Új Széchenyi Terv TÁMOP-4.1.2.A/1-11/1 pályázata keretében megvalósuló fejlesztés 2012. március 1-én vette kezdetét és várhatóan 2013. december 31-én zárul.

Az utóbbi évtizedekben egyre bonyolultabbá váló építések, beruházások olyan szakembereket kívánnak, akik átlátják a beruházások műszaki, jogi, gazdasági folyamatait, képesek a többi szakterülettel kommunikálni, és képesek a projekt érdekében megfelelő döntéseket hozni.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg, a megvalósításában együttműködő partnerként részt vesz az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége, valamint az Építéstudományi Egyesület. Továbbá a szak indításának tervezési időszakában a hasonló képzést folytató külföldi partnerintézmények szakvéleményeinek kikérése mellett, előzetesen az alábbi hazai cégeket, szervezeteket is bevonta az Egyetem a képzés iránti kereslet és a hazai hiányszaktudások feltérképezése érdekében: MÉK, MMK, FÖVOSZ, Hídépítő Zrt., Magyar Építő Zrt., Strabag Zrt. 

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás új széchenyi terv építés menedzsment

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr854693909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása