HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Biomassza alapú hulladék újrahasznosítása

2012.02.14. 13:22 eurOP

Az Agrogál Kft. 19 999 563 Ft támogatást nyert el a talajban elhelyezkedő növényi részek feldolgozásához szükséges kotrógép beszerzésére.

Az Agrogál Kft. biomassza (faipari, erdészeti, mezőgazdasági melléktermék) felvásárlásával, feldolgozásával, értékesítésével továbbá béraprítással és gabona nagykereskedelemmel foglalkozó vállalkozás. A cég által forgalmazott téglalap formájú fabrikett nagy nyomás alatt préselt száraz, 100%-ban növényi eredetű fűrészporból készült, környezetbarát tüzelőanyag.

A vállalkozás által megvalósított projekt célja a nem veszélyes hulladéknak minősülő erdészeti, illetve mezőgazdasági eredetű, talajban elhelyezkedő fásszárú növényi részek (tönk, gyökérzet) gazdaságos kitermeléséhez szükséges eszközháttér megteremtése volt, amelyhez korábban külső szolgáltatást, vagy bérelt gépet kellett igénybe vennie.

Az Új Széchenyi Terv GOP 2.1.1-10/A „Mikro- és kisvállalkozások technológiai fejlesztése” című pályázatnak köszönhetően beszerzett nagy kapacitású kotrógép a kiásáshoz, kiemeléshez és előfeldolgozáshoz szükséges munkaeszközökkel együtt a cég geleji fióktelepére került, amely az alapanyagok kedvező elérhetősége miatt előnyös megvalósítási helyszín.

A beruházás eredményeként a termékek előállítási költsége csökken, a gyártás költséghatékonysága javul. A meglévő feldolgozó kapacitások kihasználtságának növelésével a projekt kapcsolódik a vállalkozás 2009. évben megvalósított környezetközpontú technológiafejlesztési beruházásához, amelynek keretében egy aprítógép került beszerzésre és ISO 14001 környezetirányítási rendszer bevezetése valósult meg.

A 40 millió forint összköltségű technológiai fejlesztést jelentő beruházás 2011. május 15-én vette kezdetét és 2011. december 31-én zárult.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Szólj hozzá!

Címkék: biomassza gépbeszerzés kotrógép agrogál

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr394104454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása