HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

CNC gépek beszerzése az ÉGJK Kft-nél

2011.11.04. 12:32 eurOP

Az Új Széchenyi Terv „Mikro-, kis- és középvállalkozások technológia fejlesztése” elnevezésű pályázat keretében az ÉGJK Kft. kapacitásbővítése érdekében 17,6 millió Ft támogatást nyert el. A 44 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásból megvalósulhatott a vízszintes CNC esztergagép beszerzése.

A székesfehérvári ÉGJK Élelmiszeripari, Gépszerelő, Javító és Karbantartó Kft. fő tevékenysége a fémmegmunkálás. Ezen tevékenység keretében foglalkoznak, alkatrészgyártással, egyedi gépgyártással, valamint ellenőrző gép gyártásával is.

Az elmúlt években a vállalkozás régi CNC eszközei többször meghibásodtak, így a termelést lassítva, a munkálatokat többször leállítva már nem tudtak a mai áraknak megfelelő versenyképes árakat biztosítani a megrendelőiknek. A piacon megfigyelhető versenyhelyzet és a vevői igények továbbá olyan gyártási pontosságot követelnek, melyek a régi gépekkel szintén nem tarthatóak.

Az Új Széchenyi Terv GOP 2.1.1-11/A pályázata keretében a mintegy 44 millió Ft összköltségű projektjével közel 17,6 millió Ft támogatást nyert el az ÉGJK Kft. a CNC megmunkáló-központ és a vízszintes CNC esztergagép beszerzését jelentő technológiai fejlesztésre, amely 2011. július 1-én vette kezdetét és augusztus 12-án zárult.

A beszerzendő eszközöknek köszönhetően a vállalkozás javítani tud versenyképességén, növelni tudja kapacitását és a hatékonyságára is pozitív hatással lehet. A most megvásárolt technológia modern, várhatóan néhány évig nem szorul korszerűsítésre. Jelen projekt jelentős lépés a vállalkozás fejlesztési stratégiájában, miszerint folyamatosan felújítja, bővíti és korszerűsíti eszközparkját.  Az új eszközök így hozzájárulnak az árbevétel növekedéséhez, valamint a munkavállalók hosszú távú és stabil foglalkoztatásához is.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr803353109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása