HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Raktárlogisztikai fejlesztés indult a Waberer’s-nél

2011.05.02. 12:10 eurOP

ÚSZT logo.jpgAz Új Széchenyi Terv keretében a Waberer’s Logisztika Kft. 38,5 millió forintos támogatást nyert el a ”Vállalati innováció támogatása” című pályázati kiíráson. A 154 millió forintot meghaladó összköltségű projekt során raktárlogisztikai szimulációs és optimalizáló megoldás létrehozása történik a cég szakmai és fejlesztési bázisára építve.

A projekt keretei között a hazai raktár logisztikai piac egyik legjelentősebb és legfelkészültebb szereplője, a Waberer's Logisztika Kft. szakmai bázisára épülő rendszerfejlesztés valósul meg, amelynek célja egy, a különböző raktár-irányítási rendszerekbe (Warehouse Management System - WMS) integrálható szimulációs és optimalizáló megoldás, modul, illetve szoftver kifejlesztése.

Bár léteznek a piacon szimulációs és optimalizáló célú rendszerek, ezek általános célúak és nem kifejezetten raktárlogisztikai modellalkotásra készültek, amelyek így nem képesek a mindennapokban jól használható megoldást nyújtani a raktárlogisztika területén megjelenő optimalizálási és döntés előkésztési problémákra. A projekt a Waberer’s Logisztika tevékenysége során megjelenő és a piac által is visszaigazolt igényre épül, amelyre a vállalkozás a piacon nem talált megfelelő megoldásokat, ezért döntött a saját K+F projekt kialakítása mellett.

A projekt előkészítési szakasszal kezdődik, amivel összeállításra kerülnek a projekt tárgyi és személyi feltételei. Ezt irodalomkutatás követi, amely során a szimulációs modellezés kritikus területeire vonatkozó nemzetközi kutatási eredményeket vizsgáljuk meg. Erre épül a rendszertervezési munkaszakasz, majd a rendszer egyes fő moduláris elemei vonatkozásában megkezdődik a fejlesztési munka. A három fő elem a szimulációs modul, az optimalizáló modul és az interfész modul. A moduláris tesztek és fejlesztési eredmények implementálását követően végezhetők el a rendszertesztek és egy tesztelési célú, de éles rendszerbe történő próbabevezetés a Waberer's Logisztika Kft-nél.

A projekt második szakaszának kísérő feladatai a marketing feladatok, amely külön munkaszakaszba kerültek összerendezésre. A projekt segítségével nem csak innovatív termék készül el, de sikerre vihető a Waberer's Logisztika Kft. azon törekvése, hogy a logisztika területén saját, dinamikusan bővíthető K+F kapacitást szilárdítson meg, amelynek segítségével a szakmai tudást innovációs képességgel egészítheti ki. Ezen túl várhatóan a fejlesztés tovább erősíti a vállalat azon törekvését, hogy ún. 4PL (4 Party Logistics) szolgáltatóként jelenhessen meg a piacon.

Az innovációs fejlesztés 2011. január 1-én kezdődött és várhatóan 2012. június 30-án fejeződik be.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr85341699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása