HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Többen pályáznak a No.1 EU-állásra

2009.11.03. 12:03 eurOP

Az Európai Uniónak – egész pontosan az Európai Tanácsnak – a hamarosan életbe lépő Lisszaboni Szerződés következtében állandó elnöke lesz. Beindultak a jelöltek és beindult az esélyek latolgatása is.

Korábban talán a legesélyesebbnek Tony Blairt hitték, de egyre jobban kopik a támogatottsága. Sokak szerint azonban Jean-Claude Juncker luxemburgi miniszterelnök a favorit. Tavaly például leginkább neki, az „EU veteránjának” állt a zászló. Mindenesetre ahogy Tony Blair és Jan Peter Balkenende holland kormányfő. Úgy Juncker is egyértelművé tette, szívesen lenne az Európai Tanács első állandó elnöke, ha felkérnék.

Esélyesnek tartják az EU kormányfői tanácsának elnöki posztjára Herman Van Rompuy belga miniszterelnököt is belga lapok és uniós diplomaták. Állítólag a flamand politikus személyét mind a 27 EU-tagországban elfogadják, ellentétben az eddig felröppent nevekkel..

De ki lesz közülük a befutó?

 

2 komment · 1 trackback

Címkék: eu állás elnök állandó eit

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr491495185

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Köszönjük, Vaclav 2009.11.05. 08:43:03

Vaclav Klaus, a csehek atyja, ez a hihetetlen képességű, óriási formátumú, nagyszerű vezető elmondhatatlan nagy kegyről téve tanúbizonyságot aláírta a Lisszaboni Szerződést. Meg kell köszönnünk neki azt, hogy már számára is kiderült: ha aláírja, ha nem...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joka 2009.11.03. 18:06:51

Nekem lenne még egy tippem: a mi jó öreg eltűnt ex-miniszterelnökünk. Kerüljön Ferenc testvér a Tanács élére!

Szappan 2009.11.03. 18:22:03

@joka: ezt nevezik agyelszívásnak?
süti beállítások módosítása