HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Kapacitását bővíti a sárospataki csokoládégyár

2016.08.03. 14:53 eurOP

zemplen_csokolade_logo.JPGA Széchenyi 2020 „Mikro, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című konstrukciója keretében 262,41 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a Sárospatak-Hungária Édesipari Kft.

A vállalkozás az 524,82 millió forint összköltségű projektje során üzemcsarnok bővítéssel és eszközparkja fejlesztésével termelési kapacitását bővíti.

A Sárospatak-Hungária Kft. 2003-ban alakult és 2004-ben zöldmezős beruházás keretében létesítette édesipari üzemét, a Zemplén Csokoládégyárat Sárospatakon, a 37-es főút mellett. A cég évente több száz tonna édesipari terméket gyárt és juttat el kereskedelmi hálózatok révén a fogyasztókhoz. A fogyasztói igények mára meghaladják gyártókapacitásukat, így újabb termelő gépek, gépsorok beállítása vált szükségessé. Ehhez azonban nem elég a gépek beszerzése, de bővíteni kell az üzemcsarnokot is.

A pályázati projekt segítségével első körben az üzemcsarnok bővítése valósul meg. Az épületet észak-keleti irányba a meglévő épületegyütteshez hasonló tömegekkel bővítik. A háromosztatú épületben a gyártási folyamat minden fázisa helyet kap. A tervezett beépített terület 590,38 m2, az összes beépített terület így 1792,37 m2-re nő.
 
Az építést követi a fejlesztés kulcsa egy Praliné és bon-bon gyártó gépsor termelésbe állítása. Ezen kívül megvalósul még a gyártáshoz szükséges 1 db öntőfejből, 1 db csokoládé temperálóból, 5 db hűtőalagútból, 13 db szemenkénti adagoló és csomagoló gépből, 1 db fűtött sziruptartályból és 1 db 400-as présből álló gépbeszerzés is. A késztermékek szállítását és raktározását 1 db targonca és 1 db kézi raklapemelő segíti majd.

A gépek beszerzésével az édesipari termékgyártás folyamata változatlan marad, de a kapacitás növekszik. A termékfejlesztéssel nemcsak a vállalkozás bevétele, de elismertsége is nő, hiszen a már jelenleg is széles termékpalettát további termékekkel színesíti új célcsoportokat bevonva a vásárlói körbe a hazai és a nemzetközi piacon egyaránt.

A GINOP-1.2.1-15 számú pályázati kiíráson 262 412 914 forintos támogatást elnyert, 524 825 823 forint összköltségvetésű fejlesztés 2015. szeptember 1-én indult és várhatóan 2016. augusztus 31-én zárul.

Szólj hozzá!

Címkék: csokoládé csokoládégyár édesipar kapacitásbővítés Sárospatak üzemcsarnok Sárospatak-Hungária Kft Zemplén Csokoládégyár üzemcsarnokbővítés Mikro kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr578932710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása