HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Milliárdos beruházás indul Jánossomorján

2012.09.12. 22:43 eurOP

Dr. Oetker logo.jpgA Dr. OETKER Magyarország Kft. az Új Széchenyi Terv pályázati kiírásán 182,5 millió forint uniós támogatást nyert el az 1 milliárd forint összköltségvetésű projektjéhez.

A jánossomorjai gyár bővítése nemcsak megkétszerezi a cég gyártókapacitását, hanem a hazai élelmiszeripar további fejlődéséhez és fennmaradásához is hozzájárul.

Az FMCG szektor egyik nagy múltra visszatekintő, meghatározó szereplője, a Dr. Oetker immár 20 éve fejleszt és gyárt minőségi termékeket ismét Magyarországon. A hazai ízléshez igazított, speciálisan a magyar íz világot és hagyományokat tiszteletben tartó termékek a Dr. Oetker jánossomorjai üzemében készülnek.

A Dr. Oetker termékeket már az 1920-es években Magyarországon gyártották, a II. világháborút követő államosítás után, az 1970-es évektől a Győri Keksz licencengedélyt kapott a pudingporok hazai előállítására, majd 1992 óta ismét saját székhellyel és saját gyárral működik hazánkban.

A cég a Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorja és régiójának egyik jelentős munkaadója, jelenleg 350 főt foglalkoztat, így több száz családnak ad biztonságos megélhetést.

A Dr. Oetker vezetősége 2012 tavaszán döntött magyarországi gyártókapacitásának bővítése mellett. Az egymilliárdos beruházás során egy teljesen új, háromszintes üzemcsarnok épül, technológiai korszerűsítés történik, valamint környezetbarát, korszerű energetikai rendszer valósul meg.

A Jánossomorjai üzem a magyar mellett további 12 európai ország piacaira szállít por alapú termékeket (sütési adalékokat, süteményporokat, desszerteket, befőzőszereket), így a jelenlegi kapacitás is már jelentős felvevő piaca a hazai élelmiszeripari szereplőknek.

A beruházással a Dr. Oetker célja nem csupán a kapacitás bővítése, hanem a technológia megújítása is, ami hozzájárul a minőségi magyar termékek és a hazai élelmiszeripar hosszú távú fennmaradásához.

A foglalkoztatást támogató komplex technológiafejlesztés 2012. augusztus 1-én kezdődött és várhatóan 2014. július 31-én zárul.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Szólj hozzá!

Címkék: élelmiszeripar Jánossomorja Dr. OETKER Győri Keksz FMCG szektor gyártókapacitás bővítés

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr606097001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása