HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

IT-fejlesztés a bogádi iskolában

2012.01.24. 16:46 eurOP

Bogád Község Önkormányzata 6,5 millió Ft uniós támogatást nyert el interaktív táblák és személyi számítógépek beszerzésére a TIOP 1.1.1-07/1 „ A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése” című pályázati kiírás keretében.

A közel 1200 fős, Pécstől három kilométerre fekvő település kedvező földrajzi fekvése, kellemes környezeti adottsága és az elmúlt évek sikeres fejlesztései révén egyre népszerűbb a városból érkező családok számára, akiknek köszönhetően a gyermekek száma is folyamatosan emelkedik. A község két műemléképülete – barokk templom és Vendel-kápolna – mellett felújított önkormányzati tulajdonú úthálózattal, kiépített közművilágítással, három játszótérrel, labdarúgó pályával és iskolai sportpályával, sportöltözővel rendelkezik.

A település legfontosabb intézménye a 2007-től német nemzetiségi oktatást nyújtó, nyolc önálló osztállyal működő, 2011-ben felújított általános iskola, amelynek megőrzéséért jelentős erőfeszítéseket tesz a képviselő-testület. Ennek jegyében az oktatás fontosságát, a gyermekek tanulásának új módszereit és a pedagógusok munkájának segítését szem előtt tartva nyújtotta be pályázatát az önkormányzat a Dr. Berze Nagy János Körzeti Általános Iskola informatikai fejlesztésére.

A TIOP 1.1.1-07/1 pályázat keretében elnyert 6 552 868 Ft támogatásból vásárolt interaktív táblák és a 12 új számítógép beszerzését jelentő IT-fejlesztés 2011. március 1-én vette kezdetét és 2011. október 30-án zárult.

A beruházás eredményeként a pedagógusok egészen új módszerekkel taníthatják a diákokat. Az interaktív tábla végtelenül széles lehetőséget nyújt az oktatási anyagok bemutatására, amelyek szinte korlátlan mennyiségben állnak rendelkezésre akár kötelező anyagok, akár egyéb kiegészítő segédletek vonatkozásában. Az intézményben egyúttal egy új számítástechnikai termet is kialakítottak.

Pfeffer József, Bogád polgármestere a projektzáró rendezvényen elmondta:

„Felmérhetetlen segítséget jelentett ez a pályázati támogatás az iskola informatikai korszerűsítésében, a pályázati konstrukció önerőt sem kívánt, száz százalékos uniós és állami támogatással valósult meg a beruházás. Az önkormányzat nevében remélem, hogy az új lehetőségeket a pedagógusok és tanítványaik eredménnyel használják ki munkájuk és tanulásuk érdekében.”

Füke László főigazgató úr, az iskola vezetője így nyilatkozott:

„A pályázatnak köszönhetően az iskola tantermeinek felében nyílt lehetőség arra, hogy diákjaink számára a tanórákat érdekesebbé, szemléletesebbé tegyük. A tankönyvek digitalizált változatai, a tankönyvkiadó cégek által kifejlesztett különleges lehetőségek (képek, videók, feladatszerkesztők) túlzás nélkül új távlatokat nyitnak pedagógus és diák számára egyaránt. Az új módszerek használata egyben kihívás is a pedagógusok számára, az órákra való felkészülés sok időt és energiát igényel, de megéri.”

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

1 komment

Címkék: informatika iskola interaktív tábla bogád

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr253744575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása