HTML

EUpályázat

Fejlesztéspolitikai bejegyzések uniós pályázatokról, érdekes projektekről.

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

EU pályázati hírek

Friss topikok

Fejlesztési hírek

Nincs megjeleníthető elem

Új generációs nanobeton kéményrendszereket fejlesztettek

2019.07.26. 17:04 eurOP

nkfi_alapbol_megvalusulo_projekt.jpgA Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” című pályázati felhívásán 402,22 millió forint állami támogatást nyert el a K.F. Építőipari Kft. A cég 728,06 millió forint összköltségű projektje során az építőipar különböző ágazataiban felhasználható újgenerációs nanobeton kéményrendszerek kifejlesztését valósította meg.

A K.F. Építőipari Kereskedelmi Szolgáltató Kft. 2011-ben kezdte meg tevékenységét villamos ipari szolgáltatások fő tevékenységgel. Az eredményesen végzett épület villamossági munkák később kiegészültek számos építőipari tevékenységgel, és ma már az építőipar a cég fő profilja. A dinamikus fejlődésének köszönhetően a vállalkozás az utóbbi években komplex építőipari beruházásokat is tud teljesíteni.

A cég 24 hónapos projektje során kifejlesztett innovatív alapanyaggal lehetségessé vált a samott kiváltása mellett minőségi, könnyű kémények gyártása, készítése vegyes tüzelésű fűtőberendezések részére is. Az anyag és a különböző típusú termékek gyártásának mechanizálása és automatizálása is a projekt része volt, így modern technológiát, anyagot és termékeket kaptak. A kifejlesztett termékek a piacon eddig elérhetőknél nagyobb hőmérsékletet bírnak, nagyobb a vízállóságuk, és könnyebb a munkavégzés velük.

A projekt eredményeként létrejött kéményrendszerek – speciális beton béléscsővel ellátott kéményrendszer, speciális beton béléscsővel ellátott, hőszigetelt kéményrendszer, speciális betonból készült elemes kéményrendszer, valamint a speciális habarccsal vakolt könnyűbeton elemes kéményrendszer – az építőipar különböző ágazataiban, így családi házak, társasházak gyűjtő kéményei, kondenz és zárt égésterű készülékek, szociális és ipari létesítmények, meglévő kémények utólagos javítása és felújítása során mind felhasználhatóak.

Az NKFI Alap „VÁLLALATI KFI_16” pályázati kiírásán 402 223 210 Ft állami támogatást elnyert, 728 058 110 Ft összköltségvetésű projekt 2017. július 1-én indult és 2019. június 30-án zárult.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kutatás innováció fejlesztés kutatás-fejlesztés kutatás-fejlesztés-innováció NKFIA NKFI Alap VÁLLALATI KFI 16 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása K.F. Építőipari Kft kéményrendszerek nanobeton

A bejegyzés trackback címe:

https://eupalyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr2214981736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása